Lendavski župan se je srečal s prihodnjim veleposlanikom Madžarske

Župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor občinske uprave dr. Mihael Kasaš sta minulo sredo na spoznavnem obisku v mestni hiši sprejela izrednega in pooblaščenega veleposlanika Madžarske v Sloveniji Andorja Ferenca Dávida.
Andorj Ferenc Dávid bo poverilno pismo predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju še predal, na Glavni ulici 20 pa se je mudila tudi nova konzulka Madžarske v Lendavi, dr. Anita Czikó. Srečanja sta se udeležila tudi predsednik Sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horváth in podpredsednica Zsuzsanna Bači.

Župan Janez Magyar je delegaciji veleposlaništva predstavil razvojne težnje in izzive občine Lendava ter prizadevanja za utrditev in poglobitev sodelovanja z lokalnimi skupnostnimi na Madžarskem, predvsem v luči vzpodbujanja izmenjave in sodelovanja na različnih ravneh življenja ter partnerskih povezav. V pogovoru je župan posebej izpostavil načrtovane projekte Občine Lendava in prizadevanja za vzpostavitev železniške povezave Beltinci-Lendava-Redics, ki predstavlja izjemno dodano vrednost širšemu območju in priložnost za nadaljnje širjenje industrije ter gospodarstva v Lendavai in regiji, so sporočili iz lendavske Občine.

“Župan se veseli nadaljnjega odličnega sodelovanja z madžarskim veleposlaništvom, kar je želja tudi novega veleposlanika. Prihodnji vodja madžarske diplomatske misije se je ob obisku zahvalil za prijazen sprejem v mestni hiši in se vpisal v knjigo svetovne prestolnice bograča,” so dejali.