Lendavski župan na obisku v Čakovcu

Lendavski župan mag. Anton Balažek se je minuli ponedeljek mudil v Čakovcu, kjer se je srečal z županom Međimurske županije Matijo Posavcem. Tema pogovora je bila kandidatura Lendave za Evropsko prestolnico kulture.

Župan Občine Lendava mag. Anton Balažek in župan Međimurske županije, Matija Posavec sta se v občinski zgradbi v Čakovcu pogovarjala o kandidaturi Lendave za Evropsko prestolnico kulture in podpori Hrvaškemu kulturnemu društvu Pomurje iz Lendave. Na sestanku je poleg Balažka bil prisoten še predsednik Hrvaškega kulturnega društva Đanino Kutnjak.

Kutnjak se je ob tej priložnosti zahvalil obema za podporo društvu in poudaril pomen sodelovanja med Lendavo in Međimurjem.

Tako Balažek kot Posavec sta se strinjala, da med vidnejše dosežke sodelovanja med Lendavo in Međimursko županijo spada potniški železniški promet med Čakovcem, Lendavo in Varaždinom, kot skupen izziv v prihodnosti pa udeleženci srečanja vidijo sodelovanje v turizmu.

Na srečanju je poleg naštetih bil prisoten tudi župan mesta Mursko Središče Dražen Srpak, ki se je vključno z Balažkom strinjal, da bi obvoznica Murskega Središča in nov most čez reko Muro pomembno vpliva na kakovost življenja ob Muri.

Vir in foto: Lendava.si