Lendavski Virs še kar žanje uspehe: Po zlati gazeli ter naslovu za pomursko podjetje še nagrada “Ustvarjalci za stoletja”

Včeraj je lendavsko podjetje Virs prejelo naziv “Ustvarjalci za stoletja.” Gre za nagrado in priznanje mednarodnega odbora, ki izpostavlja podjetja, ki so v osrednji in jugovzhodni Evropi, z inovativnostjo, razvojem idej in investicijami v podjetništvo, pomembno prispevali k razvoju in razvoju podjetništva. “To nas uvršča med 300 najboljših podjetij v tem delu Evrope,” so sporočili iz Virsa.
Glavni namen Regionalnega vrha podjetnikov Srednje in Jugovzhodne Evrope “300 najboljših” je promovirati podjetništvo in odmevne podjetniške dosežke ter seveda nagraditi najboljše primere dobrih praks na tem področju. V Dubrovniku so tako že šestič podelili prestižne nagrade in priznanja “Ustvarjalci za stoletja.” Med slednjimi se je znašlo tudi lendavsko podjetje Virs, ki je lansko leto že prejelo zlato gazelo ter v kategoriji mala podjetja v Murski Soboti prejelo nagrado za pomursko podjetje leta. “Virsovci smo ponosni na prejeto nagrado,” so včeraj na kratko preko priljubljenega spletnega družabnega omrežja sporočili iz Virsa.

Cilj projekta ustvarjalci za stoletja je javno priznanje najzaslužnejšim posameznikom, podjetjem in institucijam za prispevek k razvoju podjetništva v srednji in jugovzhodni Evropi. Mednarodno neodvisno komisijo, ki podeljuje nagrade in priznanja »Ustvarjalci stoletja«, sestavljajo strokovnjaki za ekonomijo, marketing, menedžment, finance in podjetništvo iz devetih evropskih držav.

Veliko napora in sredstev so v podjetju v minulem letu ion letu poprej vložili v razvoj adaptivnega varjenja in s tem že izvedli nekaj velikih projektov: adaptivno varjenje v proizvodnji hidroenergetske opreme, gozdarskih strojev, avtodvigal … V podjetju se med drugim dobro prilagajajo področju digitalizacije. Pred­vsem za potrebe spremljanja ekonom­skih parametrov na področju digitalizacij so razvili lastno rešitev “WeldCockpit.” Se pa v podjetju, glede varjenja, spogledujejo tudi z umetno inteligenco, a kot pravijo, je pot do tega še dolga. Gre za zelo komple­ksen in dinamičen proces, ki ga spremlja preveliko število dejavnikov, pogoji pa se hitro spreminjajo, “zato pri nas menimo, da bodo ljudje še dolgo v vlogi tako varilcev kot nadzornikov.”

Podjetje s 40 zaposlenimi med drugim ustvarja nadpovprečno dodano vrednost na zaposlenega, ki jim izplačujejo nadpovprečne plače.