Lendavski Virs lani, kljub pandemiji in omejitvam, posloval rekordno

Ob minulem prazniku dela, ko naj bi praznovali delavci je lepo slišati, da so nekatera podjetja, kljub omejitvam povezanim s covid-19, poslovala še bolj uspešno kot običajno. Tako je tudi lendavsko podjetje Virs, ki se ukvarja z varilnimi in rezalnimi sistemi, leta 2019 pa je postalo tudi zlata gazela, lani poslovalo rekordno. Prihodki so presegli 10 milijonov evrov, podobne pričakujejo tudi letos. So pa zaradi trenutnih razmer za nekaj mesecev preložili napovedano naložbo v širitev proizvodnje. V podjetju so z lanskim poslovanjem – prihodki so glede na koronsko leto 2020 narasli za okoli 3,5 milijona evrov ali več kot polovico – zelo zadovoljni.
Kot je povedal direktor Virsa Renato Pahor, so na rast, ko gre za slovenski trg, delno vplivali tudi protikoronski ukrepi države, kar se je potem pokazalo tudi v povečanem povpraševanju po investicijskih dobrinah. Rast prodaje so zabeležili tudi na tujih trgih, predvsem na Hrvaškem, v Srbiji, Bolgariji, Avstriji in na Madžarskem. Zaenkrat večjih težav zaradi krize v Ukrajini ne čutijo, saj z Ukrajino in Rusijo niso poslovali. Kot opozarja Pahor, pa jih bodo čez čas verjetno občutili tudi oni. So pa glede na trenutne razmere, ki jih zaznamuje tudi naraščanje cen v gradbeništvu, prestavili napovedano naložbo v širitev proizvodnje v razširjeni in posodobljeni industrijski in poslovni coni v Lendavi. Začetek gradnje kompetenčnega centra so načrtovali letos, vendar so te načrte zdaj za nekaj mesecev preložili.

Z novim kompetenčnim centrom bodo proizvodnjo podvojili, s tem bi povečali tudi število zaposlenih. V podjetju je trenutno od 45 do 50 zaposlenih. Lani so se zaradi rasti proizvodnje soočali s pomanjkanjem kadra, predvsem višje in visoko izobraženega, vendar so kadrovske vrzeli uspeli zapolniti. Letos si želijo doseči poslovne izide iz lanskega leta. V tem trenutku imajo naročil za več kot pet milijonov evrov, zato Pahor ocenjuje, da lahko te načrte gotovo uresničijo in kako tudi ne, ko pa podjetje VIRS, ki je specializiran dobavitelj opreme za varjenje in rezanje, na področju avtomatizacije in robotizacije proizvodnih procesov, uresničijo tudi najbolj “nore” ideje svojih kupcev. Odlikujejo jih namreč: zanesljivost, izkušnje, strokovnost, hitra odzivnost, najhitrejša dobava …

Virs je med drugim pooblaščeni serviser za varilno opremo Kemppi s certificiranim in strokovno usposobljenim kadrom. Odzovejo se v 24 urah in vam odpravijo težavo kar se da hitro. Ob tem zagotavljajo originalne rezervne dele. So tudi “pooblaščeni servis rezalne opreme dobavitelja Bystronic in Microstep. Z nenehnim izobraževanjem pri dobaviteljih rezalne opreme nudimo celovite rešitve na področju rezalne opreme. Opravljamo tudi validacijsko meritev po standardu EN 50504:2009 in varnostni pregled varilne opreme po standardu EN 60974. Storitev zajema izdelavo poročila o opravljenih meritvah in rezultatih meritev in izdelavo nalepke o ustreznosti opreme. Na podlagi dolgoletnih izkušenj vam svetujemo pri nakupu opreme. Strankam prisluhnemo in namenimo ves čas, ki je potreben, da skupaj poiščemo rešitev, ki bo vaše poslovanje dvignila na še višji nivo. Težimo k temu, da smo za naše kupce sistemski partner, kar pomeni ne zgolj prodati opremo, temveč sodelovati pri izbiri optimalne opreme za njihove potrebe, reševati tehnološke probleme v proizvodnji in skrbeti za nemoteno in dolgo delovanje dobavljenih sistemov,” poudarjajo pri Virsu.