Lendavski Varis med 22 novoimenovanimi ambasadorji slovenskega gospodarstva

Spirit Slovenija je doslej skupno izbral 41 podjetij, ki podpirajo zgodbo zelene, ustvarjalne in pametne Slovenije. Med slednjimi se je znašlo tudi uspešno lendavsko podjetje Varis. “Inovativne rešitve, znanje, strokovnost in trajnost so naše podjetje pripeljale med vodilne proizvajalce gotovih kopalnic v Evropi. Biti ambasador slovenskega gospodarstva je za podjetje čast in obenem odgovornost,” je dejala direktorica podjetja, Sabina Sobočan.
SPIRIT Slovenija si nenehno prizadeva za spodbujanje konkurenčnosti slovenskih podjetij v mednarodnem okolju. Podjetja namreč veliko lažje vstopijo na tiste tuje trge, na katerih država že uživa visoko stopnjo prepoznavnosti in ugleda. Zato je agencija že leta 2019 pričela izvajati nacionalno kampanjo za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini, ki jo vodi pod sloganom “I FEEL SLOVENIA. GREEN. CREATIVE. SMART.” Namenjena je celoviti in enotni promociji slovenskega gospodarstva na globalnem konkurenčnem trgu in izpostavlja ključne konkurenčne prednosti Slovenije na nišnih področjih. V okviru kampanje so preko dveh javnih pozivov izbrali tudi skupno 41 ponosnih glasnikov oziroma ambasadorjev zelenega, ustvarjalnega in pametnega slovenskega gospodarstva, ki bodo aktivno vključeni v številne promocijske aktivnosti slovenskega investicijskega in poslovnega okolja na tujih trgih.

Med novoimenovanimi 22 ambasadorji tudi lendavski Varis

Novi ambasadorji so Acies Bio, Arctur, AV Living Lab, Biosistemika, raziskave in razvoj, Domel, Donar, podjetje za notranjo opremo in svetovanje, Duol inženiring, Elaphe pogonske tehnologije, Eles, Fotona, genEplanet osebna genetika, Iskra, Iskraemeco, JUB, Medex. Kronoterm, Magneti Ljubljana, Marles hiše Maribor, Optotek, Podkrižnik specialna kovinska industrija, TPV Automotive, Tovarna avtomobilskih komponent in Varis Lendava.

Podjetje Varis Lendava velja za zelo uspešnega. V svoji 43 letni zgodovini so naredili že več kot 100.000 gotovih kopalnic, letno pa sedaj do 4.500. Avgusta so zaključili z deli na najvišji stavbi v Frankfurtu, kar 49-nadstropnem poslovno-hotelskem objektu Tower One s 352 gotovimi kopalnicami. Kljup koronakrizi je podjetje v letu 2020 imelo 32 milijonov evrov prihodkov in 5,2 milijona evrov čistega dobička, dodana vrednost na zaposlenega pa znaša 57.693 evrov. Nemški trg jim prinese 70 do 80 odstotkov vseh prihodkov. Varis LEndava se je ob tem znašel tudi med petimi finalisti izbora za nagrado zmagovalec slovenskega izvoza.