Lendavski odbojkarji zaključili z odbojkarskim taborom

Odbojkarski klub (OK) Lendava je lansko leto prvič izvedel odbojkarski tabor, ki je bil glede obiska nad pričakovanji, zato so se odločili s taborom nadaljevati in ga izvajati vsako leto. “Tabor bomo vsebinsko in strokovno nadgrajevali, na tabor povabili ugledne predavatelje iz področja odbojke, fitnesa, športne psihologije, prehrane in drugih področij za uspešen razvoj odbojke v Lendavi,” pravijo.
Villeyball camp Lendava se je odvijal med 14. in 18. avgustom, na katwrem je sodelovalo čez 35 otrok. Na taboru so sodelovali otroci iz območje UE Lendava, Maribora in Hrvaške. Prvič se je prijavilo tudi nekaj fantov. “Tabor je podprla Občina Lendava, smo pa v povezavi z najemom prostorov in prehrane sodelovali z Dvojezično srednjo šolo Lendava in Vrtcem Lendava. Na splošno ob naših dogodkih vedno vključujemo domače javne zavode, s katerim res uspešno sodelujemo,” pove Sven Sarjaš, predsednik OK Lendava.

Letošnji turnir je bil razdeljen na tri sklope, in sicer jutranja animacija (medsebojno spoznavanje, druženje, teambuilding, spoznavanje osnov odbojke) z gibalno didaktičnimi vajami, športni del (3 ure): odbojka, igre z žogo, kondicijski trening, vaje za razvoj motoričnih sposobnosti in po kosilu je sledil še tretji sklop animacija s kopanjem in odbojko na mivki ob bazenu na letnem kopališču (ŠRC) v Lendavi.

Tabor je, s pomočjo klubskih članskih igralk, vodil trener OK Lendava, Spasoje Todorović, zadnji dan tabora pa sta predsednik Sven Sarjaš in trener Spasoje Todorović, udeležencem razdelila spominska priznanja in spominske majice. “Namen tabora je povezovati ljubitelje odbojke, obenem pa otrokom prikazati lepoto tega športa. Odbojka je ekipni šport, kar pomeni, da se otroci naučijo biti del skupine, naučijo se delitve nalog, in zavedanja, da so lahko uspešni, če se povezujejo, prevzemajo odgovornost in si pomagajo,” pove Sarjaš.

“Dekleta so uživala, to se vidi na njihovih nasmejanih obrazih, s tem pa smo svoje tudi dosegli. Omogočili smo jim druženje brez tega, da bi začutili potrebo po televiziji, telefonih ipd … Naše starejše igralke so prevzele odgovornost in skrbno bdele na mlajšimi, kar me kot predsednika dela ponosnega, saj je ravno to tisto kar odlikuje dobre ekipe, povezanost, prevzemanje odgovornosti in čut biti del nečesa skupnega,” zaključuje Sarjaš.

Želite igrati odbojko?

Potekajo pa že tudi vpisi do začetka šolskega leta ob ponedeljkih, sredah in petkih med 9.00 in 12.00 uro na DSŠL (športna dvorana). Vpisujejo kategorije od mini, male odbojke, starejših deklic in kadetinj. Seveda lahko tudi med članice v kolikor je igralka toliko vešča igranja odbojke. Ob določenem številu fantov so pripravljeni organizirati tudi vadbeno skupino s fanti.