Lendavski Legartis v Ljutomeru zgradil novo asfaltno športno igrišče

Lendavsko podjetje Legartis je v Ljutomeru zgradilo novo asfaltno športno igrišče. Kot kaže, so bili najugodnejši ponudnik in pred kratkim projekt tudi uspešno izpeljali do konca. Igrišče so svojemu namenu predali minuli petek.
Občina Ljutomer je izgradnjo zunanjega igrišča pri Športno izobraževalnem centru Ljutomer januarja 2018 prijavila na Javni razpis Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov. Vloga je bila ugodno rešena, Občini Ljutomer pa so bila dodeljena sofinancerska sredstva v višini 13.125 evrov. Dela je izvajalo podjetje Legartis d.o.o. iz Trimlinov pri Lendavi, vrednost del pa je znašala 48.322,87 evra.

Projekt je zajemal izgradnjo rokometnega igrišča v asfaltni izvedbi. Nameščena je bila razsvetljava igrišča, postavljeni sta bili dve klopi ob igrišču, koš za smeti in zaščitna mreža za obema goloma. Igrišče je možno koristiti tudi za igranje malega nogometa.

Uradna otvoritev igrišča se je odvila minuli petek, prisotnim pa so spregovorili županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, predsednik Športne zveze Ljutomer Miroslav Rauter in predsednik Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož Martin Hebar. Častni met rokometne žoge na vrata je pripadel častnemu občanu Miroslavu Steržaju, prisotni pa so lahko spremljali rokomet v izvedbi kadetske selekcije Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož in mali nogomet v izvedbi selekcije U15 Nogometnega kluba Ljutomer.