Lendavski Legartis dobil večji posel v Šalovcih

Minuli torek je bila v sejni sobi Občine Šalovci podpisana gradbena pogodba, ki sta jo podpisala župan Občine Šalovci Iztok Fartek in direktor Legartisa Matjaž Hozjan. Podpis pogodbe pomeni, da je bil storjen še zadnji formalni korak k izgradnji Ekonomsko-poslovne cone Šalovci, ki bo dokončana še v tem letu.
Gradbeno podjetje Legartis iz Lendave, ki je bilo izbrano v okviru javnega naročila, bo v ekonomsko-poslovni coni v Šalovcih pričelo z gradnjo celotne komunalne infrastrukture, za asfalterska dela pa bo v skladu s podpisano pogodbo poskrbelo podjetje Pomgrad iz Murske Sobote. Namen projekta izgradnje ekonomsko poslovne cone Šalovci je zagotoviti pogoje za razvoj tistih podjetij, ki potrebujejo nove razvojno-poslovne infrastrukturne (logistične) kapacitete, ki beležijo rast, pa jim njihovi obstoječi prostori to rast prej onemogočajo kot podpirajo, ki krepijo verigo vrednosti na svojem področju ter prinašajo nova delovna mesta v lokalno okolje.

“Že dlje časa razmišljamo, kako zadržati ljudi, predvsem pa je to prvi pogoj, da jih obdržimo na podeželju, da si tukaj ustvarijo dom,” je dejal Iztok Fartek, župan. Omenjena investicija je ena izmed najpomembnejših v omenjeni majhni občini. V začetni fazi so planirali večjo poslovno cono, a so se odločili za okrog tri hektarje veliko območje, z možnostjo širitve. Privabiti tako želijo čim več podjetnikov, ki bi opravljali storitvene in kmetijske dejavnosti in seveda tudi druge dejavnosti, ki sodijo na tamkajšnje območje. Kot so sporočili iz Občina Šalovci, želijo v prihodnje smiselno povezovati nove vlagatelje z lokalnim oz. regionalnim podjetniškim okoljem, z nosilci znanja in razvoja ter jim posredno zagotavljati spodbudno poslovno okolje in infrastrukturne pogoje za širitev njihovih aktivnosti.

Z gradnjo bo lendavsko podjetje pričelo čez dobrih deset dni, gradbena dela pa bodo trajala predvidoma do septembra. Na razpisano javno naročilo sta sicer prispeli dve ponudbi. Ponudba Legartisa je znašala 852.000,55 evrov (z vključenim DDV), ponudba Nograda pa 1.066.516,97 evrov (z vključenim DDV).