Lendavski dom starejših se širi

Lendavski dom starejših gradi prizidek, s pomočjo katerega kapacitete doma starejših ne bodo povečevali, temveč bodo kar nekaj sob razbremenili “gneče.” Med drugim bo nekaj novih sob namenjenih tudi za začasne nastanitve.

V prizidku doma starejših (DS) občanov v Lendavi, katerega gradnja poteka s polno paro, bodo uredili pet novih dvoposteljnih sob in prostor za dnevno varstvo. S tem bo DS pridobil skupno za okrog 310 novih kvadratnih metrov površin. Po končani gradnji prizidka sledi še prenova sob v tretjem nadstropju.

V lendavskem domu starejših trenutno biva 178 stanovalcev v 89 sobah. S tem, ko bo zgrajen novi prizidek, v domu starejših več ne bo tri- in štiriposteljnih sob, nove sobe v prizidku pa bodo imele tudi svoje kopalnice, dom pa bo tako dosegel standarde, po katerih morajo imeti domovi za starejše po letu 2021 samo eno- in dvoposteljne sobe.

Za gradbena dela je namenjenih slabih 260 tisoč evrov, izvajalec del pa je gradbeno podjetje iz Beltincev. Dom je sredstva zagotovil iz naslova neporabljene amortizacije. Sicer pa je direktor DS Lendava, Franc Špilak za medije povedal, da bo v prihodnje morda potrebno razmišljati o širitvi, saj so v prvih dveh mesecih letošnjega leta prejeli kar 50 vlog za sprejem starejših iz drugih območij.