Lendavska zlata gazela kuje nove načrte v industrijski in poslovni coni

Danes je župan Občine Lendava Janez Magyar v mestni hiši podpisal kupoprodajno pogodbo za dobrih 8 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče v industrijski in poslovni coni z lendavskim podjetjem Virs d.o.o., dobitnikom naziva zlata gazela za leto 2019.
S širitvijo in posodobitvijo poslovno industrijske cone, ki ravno poteka, želi Občina Lendava dodatno vzpodbudi gospodarsko aktivnost v lokalnem okolju. Današnji podpis pogodbe za nakup zemljišča je tako še en pomemben korak do novih vlaganj in potrditev, da je Občina pri zagotavljanju dobrih pogojev podjetjem na pravi poti.

“Zadovoljen in ponosen sem, da v naši občini v zadnjih letih beležimo rast hitrorastočih podjetij, tako imenovanih gazel. Ravno te prispevajo največ novih zaposlitev in so tudi gonilo in zagotovilo za uspešen nadaljnji gospodarski razvoj. Vesel sem takih naložb, veselje pa je še toliko večje, če gre za uspešno domače podjetje, ki ima jasno razvojno vizijo,” je ob podpisu povedal župan Janez Magyar.

Podjetje Virs usmerja pogled v prihodnost

Podjetje Virs je specializirano za varjenje, rezanje, avtomatizacijo in robotizacijo. Podjetje trenutno zaposluje 40 sodelavcev, večina izmed njih je vrhunskih strokovnjakov. Veliko vlagajo v razvoj mladih kadrov in novih rešitev, ki na trgu omogočajo doseganje višje dodane vrednosti.

Z investicijo v nakup zemljišča ob že obstoječih proizvodnih prostorih, v prihodnjih letih načrtujejo dodatne širitve proizvodnih kapacitet, s ključnim poudarkom na proizvodnji in razvojnem oddelku. Trendi v industriji, tudi v svetovnem merilu, namreč nakazujejo, da je na področju avtomatizacije in robotizacije proizvodnih procesov veliko potenciala, kar jim je dodatna motivacija za nadaljnji razvoj podjetja. Z lastnimi tehnološkimi inovativnimi rešitvami, kot so RoboFlex, CoboFlex in LaserFlex, pišejo nove in pomembne trende na področju robotizacije in avtomatizacije na slovenskih tleh in tudi na tujem.

V podjetju se zavedajo, da so le odlični, izkušeni in strokovno usposobljeni sodelavci, temelj za uspeh in razvoj podjetja h kateremu strmijo, zato prav zaposlenim dajejo največji poudarek. Direktor podjetja Renato Pahor in prokurist Aleš Puklavec ob tem dodajata: “Z razširjenimi proizvodnimi kapacitetami in okrepljenim razvojnim oddelkom želimo odgovarjati na vse zahtevnejše tehnološke izzive in biti pionir novim tehnologijam. Z novo pridobljenimi kapacitetami se bo ponudila tudi priložnost za nove zaposlitve.”