Lendavska pikado liga je na polovici, vodi bar Kvatro Gal iz Doline

12. novembra lani se je po gostilnah v Lendavi in okolici vnovič začela lendavska pikado liga. V letošnji tekmovalni sezoni sodeluje devet gostiln, polovica tekmovalnih krogov pa je bila odigrana do minulega ponedeljka zvečer.
Lendavska pikado liga se je z devetim krogom, odigranim minuli ponedeljek, prevesila v drugo polovico. Tekmovanje ima letos sicer skupno 18. krogov, po devetih krogih pa vodi prva ekipa bara Kvatro Gal iz Doline, ki v letošnji medkrajevni ligi tekmuje z močno zasedbo. Ti so trenutno prvi na tekmovalni tabeli s 23 točkami, resno nevarnost pa jim predstavlja ekipa bara Matko iz Kapce, ki je od Dolinčanov “oddaljena” le dve zmagi, ki jih lahko unovčijo, v kolikor ga bodo prvouvrščeni kje polomili.

Izkupiček Dolinčanov je sicer več kot odličen. V osmih krogih so dosegli sedem neposrednih zmag in eno zmago po podaljšku. Zelo podobno je z ekipo iz Kapce, a slednjim prav tako odličen izkupiček greni en poraz, zaradi katerega so trenutno drugi, pri čemer velja omeniti, da je prav omenjena ekipa iz Kapce največkrat vodilna ekipa v odigrani prvi polovici prvenstva. Na prvem mestu je od odigranih devetih krogov, kraljevala kar pet krogov. Druga polovica prvenstva bo ravno zaradi omenjenega dejstva celo zanimivejša kot prvi del.

Na tretjem mestu je lendavski Retro caffe, ki je čez celoten prvi del “skakal” med petim in tretjim mestom. Na četrtem mestu se nahaja gaberski Boom bar, na petem organizator tekmovanja bar West iz Pinc, na šestem mestu bar Extra iz Petišovcev, na sedmem prav tako petišovski bar Lero, na osmem mestu druga ekipa iz Doline (Kvatro Gal II) in na zadnjem mestu prav tako druga ekipa lendavskega bara Retro (Retro Plus). Večina igralcev je amaterjev. Liga ni profesionalna, igralci pa med seboj tekmujejo zaradi druženja in deloma tudi zaradi tekmovalnosti.

V letošnjem tekmovanju sodeluje skupno 89 igralcev, ki zastopajo devet gostiln. Finalno srečanje bo odigrano po zadnjem krogu, ob koncu meseca februarja prihodnje leto. Zmagovalna ekipa bo prejela nagrado s sklada in pokale, dolžna pa bo med drugim organizirati zaključni turnir v pikadu, kjer bodo svoje moči merili prav vsi igralci aktualne lige. Zmagovalec minule sezone je bila ekipa bara Kvatro Gal iz Doline, zmagovalci predzadnje sezone pa so bili člani ekipe Bar Matko iz Kapce.