Nafta 1903 jutri še drugič proti Krčanom; lendavski drugoligaš z novo okrepitvijo

Osmi krog druge državne lige se je že pričel včerajšnji petek, nadaljeval se bo danes, ko bo odigrana večina srečanj, zaključil pa se bo jutrišnjo nedeljo s tekmo Nafte 1903 in Krškega na stadionu Matije Gubca Krško in s srečanjem Radomelj in Kopra. Bo Nafta 1903 po pokalni zmagi proti Krčanom dosegla še ligaško?
Nafta 1903 se bo drugič zaporedoma v istem tednu pomerila proti ekipi Krškega. Modro-beli tokrat potujejo v Krško, kjer bodo na stadionu Matije Gubca odigrali srečanje osmega kroga druge državne lige. Lahko bi rekli, da so “spomini” na sredino pokalno srečanje in predvsem zmago še sveži, zatorej bi ekipa Mariana Sluke pridobljeno znanje lahko koristno uporabila in s tem morda vknjižila nove tri točke, kar bi vsekakor ugodno vplivalo na točkovno razvrstitev prvenstvene tabele. Srečanje vsekakor ne bo enostavno, saj sta ekipi sosedi na lestvici, z zgolj dvema točkama razlike.

“V gosteh igramo nekoliko drugačen nogomet kot v domačem športnem parku,” je dejal lendavski strateg po pokalnem obračunu in poudaril, da so igrali predvsem tisti, ki do sedaj niso dobili veliko priložnosti in še, da je ekipa bila precej pomešana. V kolikor se bodo modro-beli jutri v Lendavo vrnili z novimi tremi točkami, to pomeni, da bodo imeli varno pospravljene štiri zmage v nizu. Za takšen rezultat se vsekakor gre potruditi, saj je cilj Lendavčanov zgolj in samo uvrstitev v prvo državno ligo, pa čeprav je o tem morda še nekoliko preuranjeno pisati.

Število uspešnejših srečanj je tokrat na strani Lendavčanov, ki imajo tudi bistveno več doseženih zadetkov. Ekipi sicer igrata precej enakovreden nogomet, Krčani pa bodo najverjetneje želeli maščevati sredin izpad iz pokalnega tekmovanja s prednostjo domačega terena. Srečanje bo na sporedu ob 16.00 uri, Balažič Dejan bo glavni sodnik, Vojska Matej prvi pomočnik in Frece Tine drugi pomočnik. Delegat na srečanju bo Ponikvar Janko.

Nova okrepitev

Vodstvo Nafte 1903 je v minulih dneh poskrbelo za novo okrepitev. V moštvo članske ekipe je tako stopil 21-letni György Kamarás, ki je še pred kratkim branil barve madžarskega Gyirmóta. Gre za levo in desno krilnega napadalca, slednji pa lahko igra tudi kot napadalec. György in vodstvo kluba sta sklenila dogovor do 30. junija 2020. “Moj cilj je predvsem, da odigram čim več tekem. Želim si priboriti mesto med prvih enajst ter ekipi z goli ter podajami pomagati do uspeha,” pa je dejal za spletno stran Nafte 1903.