Lendavska Nafta 1903 jutri na vedno zanimivo gostovanje na Ptuj

Pred drugoligaši je nadaljevanje prvenstva po skorajda dvotedenskem lockdownu. Lendavska Nafta 1903 se odpravlja na večno zanimivo gostovanje na Ptuj, od koder so Lendavčani odnesli praktično že vse -poraz, remi in na zadnje zmago. Drava je torej že dokazala, da je za Lendavčane neugoden nasprotnik, a pri štabu modro-belih seveda računajo na zmago.
Nogometaši se po skorajda dvotedenskem premoru vnovič vračajo na nogometne zelenice. Pred nogometaši je načeloma polovica prvenstva, torej petnajsti krog, ki bo celoten odigran jutri. Lendavčani se odpravljajo v najstarejše slovensko mesto, Ptuj, kjer se bodo ob 17.00 uri pomerili z Dravo. Pri tem seveda velja omeniti, da je omenjeni krog zadnji del rednega dela, saj se zaradi celotne epidemiološke situacije format lige spreminja. Tekmovanje se bo tako po omenjenem krogu razdelilo na ligo za prvaka in ligo za obstanek. Sledi še sedem tekem, ko bodo moštva razdeljena v dve skupini. Prva, imenovana za prvaka se bo borila za prvoligaški vozovnici. Druga skupina moštev, ki bodo po 15 tekmah razvrščena od 9 – 16 mesta se bo borila za obstanek.

Ptujska Drava se trenutno nahaja na dvanajstem mestu prvenstvene tabele, kar je kar šest mest nižje od Lendavčanov. Nafta 1903 beleži 25 točk, med tem, ko jih imajo Ptujčani 13. Statistično gledano so Lendavčani nekoliko boljša ekipa, saj so v treh sezonah od šestih tekem nad Ptujčani dosegli tri zmage, gosti so bili boljši dvakrat, enkrat pa sta ekipi remizirali. Trener domačih, Nafti 1903 poznani Viktor Trenevski, na jutrišnjem srečanju ne bo mogel računati na poškodovanega prvega vratarja moštva Marka Klasinca, a bo v napadu lahko računal na dvojec Malik BahAntonio Đurić. Na trenutno drugega strelca lige, Meshacka Izuchukwu Ubochiomo pa bo lahko računal Dejan Dončić, saj se Nigerijec po sanirani poškodbi zadnje lože vrača na zelenice.

“Spomnim se prvega srečanja z Dravo v gosteh, ko so govorili, da je to en izmed najbolj neugodnih nasprotnikov. Takrat smo zmagali z 1:0. Nobena stvar ne more bit večna in na nasprotnika se je potrebno dobro pripravit in narediti vse, da ga premagaš,” je za naš spletni portal že pred časom dejal Dejan Dončič.