Lendavska Nafta 1903 in Brežice sta se razšla z delitvijo točk

Nafta 1903 je včerajšnji popoldan odigrala prvenstveno srečanje v drugi državni ligi proti ekipi Brežic. Modro-beli so tokrat igrali proti ekipi iz dna lestvice, a jim treh točk v Lendavo ni uspelo prinesti, kar bi, po porazu Goričanov proti Beltincem, modro-bele pahnilo na drugo mesto prvenstvene tabele.
Drugoligaši so s tekmami 16. kroga ta vikend zakorakali v drugo polovico prvenstva. Lendavska Nafta 1903 se je odpravila na gostovanje proti Brežicam ter v Čatežu ob Savi remizirala z domačo ekipo, ki je sicer ekipa iz dna prvenstvene tabele. Roko na srce, za Lendavčani so izjemno napeti dnevi ter hkrati izjemno napeta srečanja. Vsekakor pa četi Mariana Sluke ne gre zameriti včerajšnji remi, saj je bilo za dosego polfinala v pokalnem prvenstvu potrebno žrtvovati marsikaj -tako moči, kakor tudi kader. Takšen remi bi po eni strani torej lahko razumeli kot manjšo zmago, a ne gre spregledati dejstva, da bi se modro-beli ob zmagi zaradi poraza Gorice v Beltincih, zavihteli na drugo mesto prvenstvene tabele.

Brežičani, ki zadnje domače tekme zaradi postavitve reflektorjev gostijo v Čatežu, so po remiju z Gorico prejšnji vikend zaustavili še enega tekmeca z vrha lestvice. Ekipi sta na terenu bili precej enakovredni tekmec, a so napadali predvsem domači. Ekipi sta na srečanju skupno prejeli pet rumenih kartonov, od katerih sta dva šla igralcema Nafte 1903. To sta Leon Leuštek v 31. minuti in Rok Pirtovšek 38. min. Pred kakšnimi 150 gledalci se je tako srečanje zaključilo z delitvijo točk, vse oči pa so že uprte v naslednji krog prvenstva, ko pod lendavske gorice prihaja ekipa iz Beltincev, pri kateri so se Lendavčani v letošnjem spomladanskem delu že opekli.

Brežice Terme Čatež – Nafta 1903 0:0