Lendavo obiskal nizozemski veleposlanik; Sestal se je programski svet EPK

Včeraj je Lendavo obiskal nizozemski veleposlanik v Republiki Sloveniji, nj. eksc. Bart Twaalfhoven s soprogo. Med drugim se je predvčerajšnjim v Mestni hiši odvil tudi sestanek programskega sveta EPK.
Predvčerajšnjim je lendavsko občino obiskal nizozemski veleposlanik v Republiki Sloveniji, nj. eksc. Bart Twaalfhoven s soprogo. V Mestni hiši sta ga sprejela župan Balažek in podžupan Gjerkeš. V začetku je najprej župan predstavil delovanje občine, “preobrazbo Lendave iz industrijskega mesteca v turistično destinacijo,” so zapisali na spletni strani Občine, vlagateljske priložnosti in kandidaturo Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025.

Nizozemski veleposlanik se je med tem seznanil s problematiko, ki ga je območju Hotize prinesla arbitražna razsodba ter si zadeve v spremstvu podžupana Stanislava Gjerkeša ogledal tudi na terenu. Veleposlanik Twaalfhoven se je za sprejem zahvalil in pozdravil visoke cilje, ki si jih je Občina Lendava zadala. Pozitivno je ocenil kandidaturo Lendave za EPK 2025 in izrazil željo po nadaljnjem sodelovanju. Obisk je sklenil z ogledom stolpa Vinarium.

Programski svet EPK se je predvčerajšnjim sestal prvič

Predvčerajšnjim se je v mestni hiši odvil sestanek programskega sveta EPK, ki so ga imenovali na minuli 17. redni seji občinskega sveta. V njem sedijo Aleš Šteger (en od vodij programskih sklopov EPK v Mariboru), Dejan SüčAtilla PisnjakDubravko BaumgartnerSabina Šinko in Melita Kontrec. Sedmi član bo izbran s strani programskega sveta.

V prvem delu sestanka so predstavili delo investicijske skupine. Dr. Samo Peter Medved direktor, odgovorni vodja projektov in odgovorni projektant pri podjetju Lineal d.o.o. je predstavil rešitve na področju urejanja prometne ureditve starega mestnega jedra, mag. Peter Gabrijelčič iz Fakultete za arhitekturo pa je predstavil zasnovo prenove nekdanje stavbe Blagovnice.

Med drugim so na sestanku predstavili predstavili letne programe dela javnih zavodov s področja kulture in turizma za leto 2018, največ poudarka pa so namenili usklajevanju letnih programov dela z Lokalnim programom za kulturo 2017 – 2025. Zaključek sestanka je obsegal preučitev temeljnih kratkoročnih razvojnih ukrepov in pregled trenutnega stanja ukrepov. Programski svet je sklenil, da je na posameznih področjih prišlo do vidnih premikov.

Vir: Lendava.si