Lendavo obiskal izraelski veleposlanik Eyal Sela

Nerezidenčni veleposlanik Izraela v Sloveniji, Eyal Sela se je ob obisku Prekmurja ustavil tudi na delovnem sestanku v Lendavi.
V pogovorih z županom Občine Lendava Janezom Magyarjem, ki sta se mu pridružila tudi direktor občinske uprave dr. Mihael Kasaš in direktor Galerije Muzeja Lendava Dubravko Baumgartner, je veleposlanik Eyal Sela predstavil način delovanja veleposlaništva in ponudil pomoč pri navezovanju stikov in povezav na vseh področjih delovanja.

Župan Janez Magyar je predstavil prizadevanja Lendave po ohranitvi judovske dediščine, kot tudi mnoge memorialne dogodke in aktivnosti občine, ki jih podpira in se jih udeležuje tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Župan Lendave in veleposlanik Izraela sta v pogovorih ugotovila, da se glede razvoja povezav, ki bi obogatila gospodarsko sodelovanje strinjata in jih vidita kot realne, predvsem na področju turizma, koriščenja obnovljivih virov energije, kmetijstva in kulture.

Direktor Galerije Muzeja Lendava je predstavil področje delovanja zavoda s poudarkom na organizaciji dogodkov z judovsko vsebino in muzejsko zbirko v Sinagogi Lendava ter zaprosil za posredovanje kontaktov zbiralcev zasebnih umetniških zbirk, ki bi jih želeli uvrstiti v serijo razstav Velikani.

Ob koncu obiska si je veleposlanik ogledal še Sinagogo Lendava.

Vir: Občina Lendava