Lendavčanom ni uspelo nadigrati Beltinčanov

V 10. krogu Pomurske košarkarske lige je domača ekipa Beltincev gostili ekipo KK Lindau. Po slabi predstavi v prejšnjem krogu proti ekipi iz Ljutomera, so domačini bili trdno odločeni, da popravijo vtis in tako so tudi vstopili v tekmo. Zmage so si seveda želeli tudi Lendavčani, a neuspešno.

Blaž Ulaga, KK Beltinci: “Prva četrtina se je končala z rezultatom 27:14 v našo korist. Lendavčani se seveda niso predali in so do konca prvega polčasa skušali obdržati priključek. Največje težave smo “Žuti” imeli pri pokrivanju izkušenega “ostrostrelca” Zrne, ki je našemu, sicer solidnemu obrambnemu igralcu, Jerneju Ferčaku do konca tekma nasul kar nekaj trojk. Kljub vsemu smo uspeli, predvsem po zaslugi “Griffina” – na tekmi je zadel 5 trojk in dosegel vsega skupaj 19 točk – do konca prvega polčasa razliko povečati na 18 točk.

Tako gostje iz Lendave kot tudi mi, nismo imeli ravno veliko možnosti za hitro rotacijo igralcev, saj se je na obeh straneh zbralo le po 7 “junakov”, vendar se je minutaža pri obeh ekipah lepo porazdelila. V drugem polčasu je tempo igre nekoliko padel, ravno iz omenjenega razloga pomanjkanja igralcev, vendar se slika ni kaj dosti spremenila glede na prvi polčas. Zrna je še naprej zadeval, pridružil se mu je tudi ekipni kolega Frančič, ki je bil v območju “rakete” praktično nezgrešljiv, Beltinci pa smo vztrajali pri svoji igri in tako predvsem s hitro igro držali razliko. Tretja četrtina se je končala z rezultatom 68:44.

V zadnjih desetih minutah se je zbudil tudi Zver in zadel nekaj prostih metov, Ferčak je sicer res dosegel 18 točk na tekmi, vendar je za to porabil neverjetno veliko žog, kljub temu pa se ekipi KK Lindau ni uspelo približati. Končni rezultat tekme je tako bil 92:64.”