Lendavčanka Katja Zver državna prvakinja v streljanju z zračno puško

Strelska zveza Slovenije je minuli četrtek organizirala zaključno državno tekmovanje osnovnih in srednjih šol v streljanju z zračnim orožjem za šolsko leto 2018/2019. To se je letos odvijalo v Ljubljani, tekmovali pa so najboljši posamezniki in ekipe iz področnega tekmovanja.
Strelska zveza Slovenije je minuli četrtek organizirala zaključno državno tekmovanje osnovnih in srednjih šol v streljanju z zračnim orožjem za šolsko leto 2018/2019. Tekmovanja se je udeležilo 117 dijakov in dijakinj v 17 ekipah ter 120 osnovnošolcev in osnovnošolk v 22 ekipah. Odličja so najboljšim strelcem ob razglasitvi rezultatov podelili Slovenski olimpijci: Andreja Vlah, Rajmond Debevec in Robert Markoja.

Tega pomembnega tekmovanja se je udeležila tudi Lendavčanka Katja Zver, ki se je v domači kraj vrnila z izjemnim uspehom. Slednja je namreč zastopala Srednjo šolo za oblikovanje Maribor, katere dijakinja Zverova tudi je ter osvojila naslov državne prvakinje v streljanju z serijsko zračno puško. Ekipno je Srednja šola za oblikovanje Maribor sicer dosegla odlično drugo mesto. Dvojezična srednja šola Lendava je zasedla šesto mesto.

“Danes je moj dan! To je to! Občutki so neprecenljivi! Veliko veselje, navdušenje, zadovoljstvo in solze v očeh so pristni trenutki, ki jih ne pozabiš nikoli! Hvala družini, ki me podpira, se posebej pa očetu, ki je z menoj ob vsakem treningu, na vsaki tekmi. Ne smem pozabiti na Stanislava Zvera, dedka, ki je bil moja odskočna deska pri strelstvu. Hvala tudi vsem organizatorjem tekmovanja in ostalim, ki ste na kakršen koli način pripomogli, da se je tekmovanje odvilo kot je treba,” je bila na priljubljenem spletnem družabnem omrežju Facebook čustvena Katja Zver.

Dvojezično osnovno šolo I Lendava sta zastopala učenka Nina Zver, ki je osvojila 7. mesto in učenec Milan Galambos, ki je prav tako osvojil 7. mesto na državnem strelskem tekmovanju.

Srednja šola:
1. Mesto: Katja Zver, državna prvakinja v streljanju s serijsko zračno puško
Dijakinja Srednje šole za oblikovanje Maribor

2. Mesto ekipno: Srednja šola za oblikovanje Maribor
V sestavi Katja Zver, Ana Fras, Metka Podgorelec

6. Mesto ekipno: Dvojezična srednja šola Lendava
V sestavi Edvard Berki, Jure Vuk, Melanie Hodnik

Dvojezična osnovna šola 1 Lendava:
7. Mesto: Nina Zver
7. Mesto: Milan Galambos