Lendavčan Misja piše zgodovino: Drugi zaporedni naslov evropskega klubskega prvaka

Lendavčan Beno Misja, o katerem smo sicer poročali že večkrat, je minuli četrtek v Avstriji že drugič postal evropski klubski prvak v borilni veščini taekwon-do. Misja se je s tem vpisal v zgodovino taekwon-do-ja, saj je četrti, ki mu uspelo dvakrat zapored na obeh evropskih prvenstvih knockoutirati nasprotnika.
Tekmovanje, na katerem je Beno Misja iz Lendave dosegel sijajen rezultat, se je odvijalo minuli četrtek v avstrijskem Welsu. Turnirja so se udeležili borci iz Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Bosne, Srbije, Bolgarije, Poljske, Češke, Italije, Portugalske in Albanije. Pred samim pričetkom turnirja je sledilo tehtanje, za tem pa žreb. Misja je bil dodeljen v naslednjo skupino: Gentian Ramadani (Albanija), Andre Mendes (Portugalska), Marvin Müller (Nemčija), Maximillian Botelli (Italija), Goran Milošević (Bosna in Hercegovina), Nemanja Stevanović (Srbija), Stefan Martić (Avstrija), Tomislav Slogar (Hrvaška) in Mitko Zanev (Bolgarija).

Skupinski del je Lendavčan zaključil kot tretji, saj je dosegel sedem zmag in bil dvakrat poražen, a je to kljub temu pomenilo napredovanje. Misja je bil hkrati poškodovan. Poškodbo je staknil v borbi proti Stevanoviču, a ga to ni ustavilo. Rezultati skupinskega dela: Misja – Slogar 9:7, Misja – Milošević 11:10, Misja – Martić 8:5, Misja – Zanev 14:12, Misja – Mendes 13:16, Misja – Müller 8:9, Misja – Botelli 12:10, Misja – Ramadani “knock out” v 11 sekundi, Misja – Stevanovič 4:0 (prekinjeno, poškodba reber nasprotnika).

Drugi del in četrtina finala ter vstop v polfinale

Misja se je v drugem delu turnirja srečal s Stachom (Nemčija), Langerjem (Češka), Slogarjem (Hrvaška), Aquillo (Italija) in Baumannom (Avstrija). V četrtino finala se je Misja uvrstil s štirimi zmagami in enim porazom. Rezultati: Beno – Stach 8:5, Beno – Langer 14:11, Beno – Slogar 6:3, Beno – Aquilla 10:7 in Beno – Baumann 5:10.

V četrtfinalu se je Beno pomeril proti  soborcu iz kluba, Luccom Rossinijem. Borba po besedah Lendavčana ni bila nič kaj “prijateljska,” saj se je odločalo o polfinalistu. “Po previdnem začetku se je začel boj na vse ali nič. Runde so bile izenačene, toda na koncu sem zmagal z rezultatom 16:15 in se uvrstil v polfinale,” je dejal Misja. “Tukaj pa se je vse šele začelo. Seveda sem naletel na svojega največjega rivala Luccasa Kraiderja iz Nemčije. Kljub poškodbi reber in noge, sem šel na vse ali nič. Začel se je finale pred finalom. Po prvi rundi je bil rezultat izenačen (4:4). Po drugi rundi je Nemec vodil z 8:5. Čutil sem bolečine v rebrih, toda borbe še ni bilo konec. Sledila je tretja, verjetno zgodovinska runda, kjer sem po vsega sedmih sekundah brutalno knockoutiral Kraiderja in zmagal, ter se uvrstil v finale,” opisuje Misja.

V finalu proti Portugalcu

“Seveda sem po zmagi nad Kraiderjem pozabil na vse poškodbe in pobral še zadnje atome moči za dvoboj proti Portugalcu, kateri me je v skupinskem delu sicer že premagal. Počutil sem se prerojen, kar je pokazal tudi rezultat, saj sem v finalu dobesedno odpihnil Mendesa z rezultatom 19:10 in s tem osvojil drugi zaporedni naslov Evropskega klubskega prvaka, prav tako pa sem se vpisal v zgodovino taekwondo-ja, saj sem četrti, mu je to uspelo, hkrati pa na obeh evropskih prvenstvih 2017 in 2019 knockoutirati nasprotnika. Prav tako pa sem padel na svetovni lestvici borcev na 1.555 mesto (na začetku kariere sem bil na 60.157 mestu),kar je najboljši rezultat Akademije Hwarang Verona in katerih koli italijanskih borcev,” je za naš spletni portal zaključil Misja.

VIDEO: Knockout, ki je Misjo že drugič izstrelil do naslova evropskega prvaka