Lendavčan Beno Misja v Ajdovščini do naslova državnega prvaka in najboljšega borca v državi!

Beno Misja iz Lendave sedaj že peto leto zapored trenira in se ob tem zelo uspešno udejstvuje v tekmovanjih v nam sicer nekoliko manj znani borilni veščini taekwon-do. Tokrat je v Ajdovščini, na državnem prvenstvu, dosegel izjemen rezultat in postal državni prvak!
Minuli četrtek se je v Ajdovščini odvijalo državno prvenstvo v taekwon-do-ju. Benu je žreb pred začetkom tekmovanja dodelil mesto v prvi skupini, Lendavčan pa je prvo borbo pričel in tudi uspešno končal proti Žagarju. Omenjenega je premagal s kar 14:5 in se za tem podal v borbo proti Đorđeviču, katerega je ugnal za las, in sicer z rezultatom 15:14. Bena je za tem čakala tretja borba v skupini, in sicer proti Kljunu, z zmago proti kateremu si je z rezultatom 15:6 zagotovil napredovanje. Zadnja borba je, proti Miloviću, bila zgolj formalnost, Beno pa ga je odpravil z odličnim rezultatom 16:7.

Poškodba v finalu

Po zmagi nad Kljunom in Milovićem je Bena čakal četrtfinalni obračun s tekmovalcem iz druge skupine, Rihterjem, katerega je odpravil s 15:10. S tem se je podal v polfinale, kjer je znova bil zelo uspešen. Tokrat je namreč strl odpor proti Đorđiću s 16:12.

Pred Benojem je seveda bil še veliki finale, ki pa bi ga skorajda lahko stal zmage. Tokrat se je Misja pomeril proti Kobalu. Po prvih dveh krogih je Beno dosegel rezultat 6:3, pri čemer ga je nasprotnik s prepovedanim udarcem-prijemom (udarec s komolcem v ramo) poškodoval. Kobal je bil seveda izključen, Misja pa je s tem (p)ostal državni prvak, prejel pa je tudi 100 točk.

Izbran je bil tudi za najboljšega borca v Sloveniji

Beno Misja: “Ubranitev državnega naslova je zame izrednega pomena saj sem prvi, kateremu je uspelo v dveh sezonah osvojiti dva naslova prvaka, pri tem pa zamenjati kategorijo (kilažo). Ta naslov sem seveda osvojil kljub poškodbi. Prav tako pa sem bil izbran za najboljšega borca v Sloveniji v letu 2016/17.”

Pred Benom je, kot smo že poročali, tudi Evropsko klubsko prvenstvo (ECP), ki bo 2.8.2017 v Salzburgu. Tam bo Lendavčan prvič uradno nastopil za italijanski Hwarang team.