Lendavčan Beno Misja si je priboril že 4. naslov državnega prvaka; Uspešni športni strelci iz Petišovcev

O Benu Misji iz Lendave smo v preteklih nekaj letih že veliko pisali in kot kaže, bomo o njem pisali še naprej. Tudi tokrat so rezultati, sreča in znanje bili na njegovi strani, saj je na minulem državnem turnirju v Taekwon-do-ju dosegel nov naslov državnega prvaka.
Minuli četrtek se je v Novi Gorici odvijal turnir za naslov državnega prvaka Slovenije v kategoriji do 80 kilogramov. Omenjenega turnirja se je udeležil tudi Beno Misja iz Lendave, ki sicer nastopa za italijanski Taekwon-do klub, Hwarang team iz Verone. Žreb mu je prinesel udeležbo v naslednji skupini: Jaka Plohl (Chagi Ljubljana), Zoran Đorđević (Dragon Ljubljana), Miloš Đorđić (Dragon Ljubljana), Alex Aleksovski (Tkd Tatami Ljubljana), Edi Gavrič (Koper), Nik Furjan (Nova Gorica) in Jure Novak (Celje).

V skupinskem delu je Misja “preživel” brez resne konkurence, saj je dosegel sedem zmag in se brez poraza uvrstil v četrtfinal. Rezultati: Beno – Aleksovski 8:2, Beno – Furjan 7:4, Beno – Đorđić 9:3, Beno – Plohl 7:0 KO. 2 runda, Beno – Novak 10:4, Beno – Đorđević 8:3 in Beno – Gavrič 7:2. Misja se je v četrtfinalu za tem pomeril proti domačinu Plahuti, ki je pokazal čvrsto borbo, toda na koncu je več izkušenj in znanja unovčil Lendavčan in zmagal z rezultatom 9:5.

Sledil je veliki finale. V prvi rundi borbe so morali kar dvakrat posredovati sodniki, saj je nasprotnik, Kobal, ves čas Misjo poskušal poškodovati in ga s tem vreči iz ritma, kar pa mu ni uspelo. “Ostal sem miren in v drugi rundi hitro in zanesljivo povedel, na kar sem v tretji borbo le še stopnjeval in na koncu porazil Kobala z rezultatom 14:4 in se veselil še četrtega zaporednega naslova Državnega prvaka, ter sezono odtekmoval brez enega poraza v slovenskem prvenstvu,” je za Lendavainfo dejal Misja.

Bronasta medalja za Petišovčane

Predvčerajšnjim in včeraj je v Pragerskem, v organizaciji SD Svečina potekalo 29. državno prvenstvo na 50m z malokalibrskim orožjem. To se je odvijalo na strelišču kjer je pred petimi leti potekal svetovni pokal v streljanju. Član ŠSK Coal Petišovci Milan Galambos je z osebnim rekordom 260 krogov osvojil 3. mesto v konkurenci Pionirji 30 strelov leže in tako osvojil svojo prvo medaljo z državnega prvenstva. Spomnimo: Ta mu je lani za las ušla. “Z neverjetno koncentracijo in zbranostjo je ravno na državnem prvenstvu uspel v letošnji sezoni pristreljati najboljši rezultat, kar je za tako mladega strelca izjemno, ter tako le za en krog zaostal za 1. in 2. uvrščenima,” so sporočili iz petišovskega strelskega kluba.