Lendavčan Beno Misja se je uvrstil na Evropsko klubsko prvenstvo v taekwon-do-ju

Tudi Lendavčan Beno Misja je dokaz, da imamo v Lendavi močne in dobre športnike, tokrat nam v sicer precej neznanem športu, taekwon-do-ju. Beno, ki je sicer svoja osnovnošolska in predvsem srednješolska leta preigraval košarko, v kateri je s svojo ekipo dosegal zavidljive rezultate, se je pred petimi leti podal v svet borilnih veščin in tudi tukaj pričel nizati več kot odlične rezultate.
Beno Misja iz Lendave sedaj že peto leto zapored trenira in se ob tem zelo uspešno udejstvuje v tekmovanjih v nam sicer nekoliko manj znani borilni veščini taekwon-do. Gre za borilno veščino, ki je bila ustanovljena leta 1955 v Južni Koreji, na današnjem ozemlju Koreje pa so sicer nekakšno podobno različico trenirali že več kot 2000 let nazaj.

Beno Misja sedaj že peto leto zapored nastopa kot samostojni tekmovalec, ob pomoči trenerja Jureta Juvančiča ter pomočnika Jana Mariča je ob mnogih znojnih kapljah hitro pridobil črni pas. Za tem so seveda sledile številne borbe in celo vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije.

Tokrat se je Beno udeležil kvalifikacij za evropsko klubsko prvenstvo, katere so potekale v italijsnaki Gorizi. Turnirja so se udeležile ekipe iz taekwon-do klubov: Ion Zagreb, Hyong Avstrija, Hwarang Italija in Beno kot samostojni tekmovalec. Skupno se je turnirja udeležilo 11 borcev.

V skupinskem delu se je najprej pomeril z Italijanom Stefanom Benallijem, katerega je premagal z 8:5, drugo borbo pa je imel proti Marku Jazeviću iz zagrebškega kluba, katerega je premagal z 9:7. V tretji borbi se je Misja pomeril proti avstrijcu Lucassu Mayerju, kateri ga je po napeti borbi premagal z 12:10.

Zadnjo borbo v skupinskem delu je Beno imel proti Malaviću iz Zagreba, katerega je premagal s 14:10 in se s prvim mestom v skupini uvrstil v četrtfinale. Tam sem se pomeril z Vinkom Dobrićem prav tako iz Zagreba, katerega je premagal z 14:12. V polfinalu je po izenačeni borbi na koncu premagal Italijana Galianija z rezultatom 16:15, v finalu pa seje pomeril z evropskim prvakom Lucco Rossinijem (italija), kateremu pa je na koncu moral priznati premoč, saj ga je premagal z 15:11.

“Poraz proti Rossiniju je zame pomenilo drugo mesto ter uvrstitev na Evropsko klubsko prvenstvo (ECP), ki bo 2.8.2017 v Salzburgu. Tam bom prvič uradno nastopil za italijanski Hwarang team,” zaključuje vedno pozitivni Misja.