Lendava se je predstavila v Budimpešti

Večletno dobro sodelovanje z madžarsko prestolnico je, vsaj z vidika predstavitve Lendave, obrodilo sadove. Na povabilo nadžupana Budimpešte Istvána Tarlósa se je Lendava predstavila na budimpeštanskem božičnem sejmu skupaj s Slovensko turistično organizacijo.

Večletno sodelovanje občine Lendava in madžarske prestolnice se je iz področja kulture preneslo tudi na področje turizma. Minuli teden so se lahko obiskovalci budimpeštanskega božičnega sejma ustavili v slovenskem predstavitvenem prostoru, kjer so si lahko ogledali predstavitev Lendave, ob sodelovanju Ljubljanskega gradu, Kobarida in Postonjske jame. Lendava je namreč k sodelovanju povabila Slovensko turistično agencijo.

Župan mag. Anton Balažek in podžupan Ferenc Hotváth sta se skupaj z Marjanom Hribarjem iz Svetovne turistične organizacije na dvodnevnem obisku v Budimpešti srečala s tamkajšnjim nadžupanom, pa tudi z madžarskim komisarjem za turizem Gusztávom Bienerthom, ki vodi tudi priprave kandidature Budimpešte za olimpijske igre. Župan občine Lendava in Marjan Hribar sta se med drugim sestala tudi s turističnimi agencijami, ki delujejo v Budimpešti, z namenom, da v ponudbo vključijo tudi Lendavo.

Da bi ponudba bila kar najboljša, je na prireditvenem odru nastopila lendavska glasbena skupina Ethnotrip, obiskovalci pa so lahko okušali izbor 10 sort lendavskih pridelovalcev vin.

Vir: Občina Lendava