Lendava: Pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja trčil v službeno vozilo policije

Murskosoboški policisti, ki so predvčerajšnjim izvajali nadzor cestnega prometa v okolici Lendave, so naleteli na neodgovornega voznika, ki je vinjen in brez vozniškega dovoljenja najprej ignoriral policiste, za tem pa še trčil v službeno vozilo policije.

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so predvčerajšnjim, 5.3.2017 okrog 19.30. ure izvajali nadzor cestnega prometa v okolici Lendave. Pri tem so ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Renault Clio, ki pa svetlobnih in zvočnih znakov policistov ni upošteval in je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v službeno vozilo. Na obeh vozilih je nastalo za okrog 3000 evrov materialne škode.

Ob ogledu kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da 47-letni voznik osebnega avtomobila ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, ter da je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,27 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Zaradi storjenih prekrškov je bil zoper njega uveden postopek o prekršku pri Okrajnem sodišču v Lendavi, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog ter odrejen zaseg vozila.

*Fotografija je simbolična