Lendava: Osumljenka, ki neprijavljeno biva v Lendavi, osumljena vsaj dvanajstih tatvin

Policisti policijske postaje Lendava so na podlagi prijav oškodovancev v prvem trimesečju letošnjega leta evidentirali več tatvin denarnic z denarjem, nahrbtnikov z denarjem ter vsebino in tatvin raznih artiklov iz trgovin v Lendavi.
Policisti kriminalisti so z intenzivnim zbiranjem obvestil ugotovili identiteto osumljenke, katera neprijavljeno biva v Lendavi. Ugotovljeno je bilo, da osumljena izvršuje tatvine iz trgovin tudi na območju PP Murska Sobota. Po vseh zbranih dokazih in obvestilih je bila podana pobuda za izdajo odredbe za hišno preiskavo. Pri opravljeni hišni preiskavi so bili najdeni in zaseženi skoraj vsi odtujeni predmeti in nekaj predmetov za katere se še ugotavlja izvor. Najdeni so bili tudi predmeti odtujeni v treh tatvinah na območju PP Murska Sobota.

Na podlagi vseh izvedenih ukrepov bodo policisti PP Lendava zoper 35-letno osumljeno podali 12 kazenskih ovadb, od tega tri po prvem odstavku 204. člena KZ-1 in devet po drugem odstavku 204. člena KZ-1. Za nekaj predmetov se še ugotavlja lastništvo in bodo v primeru ugotovitve oškodovancev evidentirana kazniva dejanja.