Lendava med manj zadolženimi občinami v državi

Če so se do leta 2014 slovenske občine še kar zadolževale, se je leta 2015 ta trend obrnil navzdol. Občina Lendava je med najmanj zadolženimi občinami v državi in Pomurju, najbolj zadolžena slovenska in ob enem Pomurska občina so Gornji Petrovci.

Po skupni oceni vseh občin v državi, se je dolg zmanjšal za štiri odstotke, kar pomeni, da so slovenske občine skupno zadolžene za dobrih 860 milijonov evrov in ne več za 899 milijonov evrov, kot je to bilo leta 2014. V povprečju dolg na prebivalca v državi znaša 419 evrov. Leta 2007 je ta dolg znašal “le” nekaj več kot 344 milijonov evrov.

Občina Lendava spada med manj zadolžene občine

Občina Lendava s 154 evri na prebivalca spada v kategorijo manj zadolženih občin na prebivalca v državi in tudi v Pomurju. Isto mesto si delimo še z občinami Beltinci (161 EUR), Sveti Jurij (243 EUR), Radenci (206 EUR), Cankova (297 EUR), Apače (240 EUR) in Odranci (225 EUR). V kategorijo najmanj zadolženih spadajo občine Črenšovci (89 EUR), Moravske Toplice (32 EUR), Križevci (90 EUR) in Hodoš (87 EUR). Občine, ki v Pomurju sploh niso zadolžene (0 EUR), so občine Turnišče, Kobilje in Rogašovci. Ostale občine so zadolžene med 300 in 1700 evri. Večje občine: Murska Sobota (404 EUR), Ljutomer (976 EUR) in Gornja Radgona (869 EUR).

Občina Črenšovci spada med tiste pomurske občine, ki se je v letu 2015 na novo zadolžila (v letu 2014 ni bila zadolžena). Občina se je sicer zadolžila za malenkost, 89 evrov. Svoj dolg sta poplačali dve pomurski občini: Občina Kobilje in občina Rogašovci.

 • Turist

  no nergači naprej.

 • nergač

  Odranci imajo za 71 evrov večji dolg. Ti pa imaš za 710 delovnih mest manj v Lendavi ! Res pa je, da je Lendava svetovna prestolnica vseh prestolnic.In sedaj turist ?

 • komentar

  154 € x 10.000 = 1 milijon 540 tisoč evov dolga.
  Dodatno zadolževanje v letu 2016 pa se načrtuje v višini 1.000.000 €.

 • Jasmin

  Zanimivo je to recimo, da imamo zdaj 3 komentarje. Ker je nekaj v bistvu bolj pozitivno in ni po pričakovanjih nergačev. Zanimivo je tudi to, da nekateri komaj čakajo na slabe dogodke v zvezi z občino. Prosim razni-nebom vas imenoval ki ste proti županu a istočasno želite boljše mestu:ali stem ne delate ali otežujete delo nasledniku župana? Pesek v oči/kolektivni samomor v perspektivi koristnosti. Zakaj ga ne bi kdo premagal z boljšimi rešitvami, ki posledično pomenijo negodovanje njemu in boljše za vse nas. Zakaj ste polni sovraštva? Samo zaradi nezaposlenosti ali zamer do župana? Bo to vašim ali mojim otrokom prineslo boljše življenje?v razmislek. l.p.

  • gnoj je, nej jasmin

   Nadutega, zlobnega, nekorektnega, diktatorskega, skopuškega, lažnivega in nečloveškega šefa nihče ne mara, to je normalno. Kakšen gnoj je, najbolj dokazuje primer gledališča in Tanje Šimonke. A to je na žalost le en primer od stotih. Čüdin se ka žena zdrži ob njemi eno samo minuto. Zaradi pejnez? Samo te je še bole zamotano! Ednouk de naleto na mino, tou de drek z lejtanco! Gnojšnico ma namesto düše, tou je gvüšno, ger ide, ka prime, tan smrdi.

   • Darude

    Floskule zabitega, sprogramiranega in neinteligentnega človeka. Priznam da me je Jasmin nekoliko ujezil, ampak da mu greš pljuvati pod objavo s floskulami je debilno. Da poskušaš svojo inteligenco, morda identiteto prikriti z prekmurskimi ciničnimi izjavami, pove samo to, da se s težavami neposredno ne upaš spopasti. Ampak si en strahopetec, ki na beden, primitiven in klovnski način pokaže svojo hlevsko vzgojo. Če te zanima me boli kurac za župana in celo politiko. Ker imajo vsi toliko masla na glavi kot ti dreka v ustih. Zato ne rigaj, ampak prosim steriliziraj umazani nekulturni gobec. Kakšna se ti zdi neargumentirana in direktna debata? Lahko jih je 500 pa ne bomo prišli do konca. V 21. stoletju bi od nekoga, ki treska po tipkovnici na nekem ubogem portalu pričakoval da svoja stališča vsaj nekako argumentira, ne da izrablja vse situacije iz okolice. Z namenom, da zmaga njegov ego. Ki ga v realnosti seveda nima. Nasičene izjave v stilu Šimonka me prav nasmejijo. To je argument, da lendavska opčina ni zadolžena? Daj nekaj boljšega.

    • MaliBumbar

     Spoštovani Darude, od kdaj se občina v slovenščini piše “opčina”?

     Prosim za pojasnilo! Hvala.

     • Marule

      Opčina pregmurska

   • občanka

    Najbolj arogantno prase, kar sem jih do zdaj spoznala, pa še škodoželjen.

    • mici

     gnoj je gnoj, to je že vsem jasno, no koment

 • občan Lendave

  Boljše življenje v Lendavi bo takrat, ko nezasposlenost ne bo 20-24 procentna, ampak 8, 10 ali 15%. To naj reši naslednji župan ali županja, pa bo vsem boljše. Pa veliko veliko več prijaznosti do občanov in sodelavcev na in v občini.