Lendava: Kolesa izginjajo kot po tekočem traku, ljudje besni, policija je s problematiko seznanjena

Kolesa izginjajo, občani besnijo. Tako nekako bi lahko trenutno opisali situacijo predvsem v večstanovanjskih stavbah v Lendavi, kjer so se kraje koles izjemno povečale. Nepridipravi so pričeli “obiskovati” celo kolesarnice in kleti večstanovanjskih zgradb, kradejo se kolesa tako nizkega kakor tudi visokega cenovnega razreda. “Storilca/e naj raje ulovi policija kajti, če ga bom jaz, ne bo dobro,” je en izmed številnih komentarjev.
Krajam koles, ki se že več mesecev odvijajo na območju Lendave, predvsem v mestu Lendava v večstanovanjskih naseljih, očitno ni videti konca. Izginjajo cenejša, pa tudi dražja kolesa – tudi taka, za več tisoč evrov. Posebno je izpostavljena Župančičeva ulica, kjer je v mesecu dni bilo ukradenih skupno čez 15 koles, samo v stanovanjskem bloku Župančičeva 13 kar 8 naenkrat – iz zaklenjenih prostorov! Med slednjimi je bilo tudi kolo zelo visokega cenovnega razreda, ki se je nahajalo v kletnih prostorih, lastnica pa se je pred policijo zlomila do solz. “Nepridipravom očitno kolesarnice in kletni prostori več ne povzročajo težav. Nekoč so ti kolo ukradli zunaj, pred zgradbo,” se hudujejo nemočni stanovalci.

“Neznani storilec je v času od 11.8. od 20. ure do 12.8.2020 do 10. ure na neugotovljen način prišel v notranjost zaklenjenga stanovanjskega bloka na Župančičevi ulici v Lendavi in iz kletnih prostorov odtujil sedem koles in okrog 30 kg bakra. Nastalo je za okrog 8.000 evrov škode,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Popišite podatke svojega kolesa!

“Tatvine koles so dokaj pogosta kazniva dejanja na območju celotne Slovenije. V zadnjem mesecu beležimo porast tatvin koles tudi na območju Policijske postaje Lendava. Na splošno se število tatvin poveča v poletnih mesecih, ko oškodovanci največ uporabljajo svoja kolesa. Policisti ugotavljamo, da storilci izkoriščajo predvsem trenutke nepazljivosti, ko kolesa ne zaklenejo oz. ga primerno zavarujejo. Najbolj priljubljene točke tatvin koles na območju PP Lendava so kolesarnice in dvorišča pri stanovanjskih blokih v Lendavi. Pomembno je preventivno obnašanje,” je zapisal Željko Križanič, mag., komandir Policijske postaje Lendava. Slednji poudarja, da oškodovanci ob prijavi tatvine kolesa vedo povedati le barvo in znamko svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar policistom otežuje delo.

V kolikor opazite kar koli sumljivega, pokličite policijo!

Policija vse občane poziva, da v kolikor opazite kar koli sumljivega, kar bi lahko nakazovalo na izvrševanje kaznivih dejanj, o tem obvestite policijo na telefonsko število Policijske postaje Lendava 02 577 47 50 ali na interventno številko 113.