Lendava: Izkušeni tat včeraj vlomil v kar tri avtomobile in odtujil ročne torbice

Izkušeni tat se je včeraj v Lendavi, sredi belega dne, odpravil na tatinski pohod. Pri tem je vlomil v tri avtomobile in vsaj tri osebe olajšal za ročne torbice. Policija znova opozarja na previdnost in upoštevanje samozaščitnih ukrepov.
Lendavski policisti so včeraj obravnavali tatvine ročnih ženskih torbic iz osebnih avtomobilov. Neznanec, najverjetneje gre za izkušenega tata, je svoj tatinski pohod opravil kar sredi nedeljskega popoldneva, neuradno pred Termami Lendava. Svoj plen je “nabral” tako, da je vlamljal v osebne avtomobile. Vaše vozilo naj ne postane tarča tatov in vlomilcev. V vozilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov. Svoja vozila primerno zavarujte, zaprite vsa okna, vrata, zaklenite vozilo in prtljažnik, ter vklopite alarmno napravo.

Če je vlomilec že vlomil v vaše vozilo, nemudoma pokličite policijo. Do njenega prihoda ničesar ne premikajte in ne pospravljajte, da ne boste uničili koristnih sledov, ki bi lahko pomagali pri odkritju storilca. Vlom v osebni avtomobil lahko vlomilec izvrši že v pičlih desetih sekundah. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen!