Lek ponovno pridobil polni certifikat Družini prijazno podjetje

“Že vrsto let smo zavezani k temu, da ustvarjamo delovno okolje, v katerem se naši zaposleni dobro počutijo in ki jim omogoča učinkovito usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. V Leku ukrepe sprejemamo in prilagajamo predvsem na pobudo naših zaposlenih ter vseskozi skrbimo za to, da se ukrepi tudi izvajajo …”

.. je ob podaljšanju polnega certifikata Družini prijazno podjetje dejal Marjan Novak, član uprave in delavski direktor. V družbi Lek, ki letos obeležuje 70 let svojega obstoja, bodo s prizadevanji za ohranjanje položaja privlačnega delodajalca za zaposlene z družinami tudi nadaljevali, saj je to pomemben del njihove odgovornosti do zaposlenih.

V času, odkar je Lek prejemnik certifikata Družini prijazno podjetje, so sprejeli vrsto družini prijaznih ukrepov, kot so fleksibilen delovni čas z možnostjo izbire prihoda in odhoda na delovno mesto, časovni konto, možnost dela od doma, ponovno vključevanje zaposlenih v delo po starševskem oziroma porodniškem dopustu, dneve odprtih vrat za družine zaposlenih, varstvo šolskih otrok in prostočasne aktivnosti za otroke v času šolskih počitnic. Pred nekaj leti so sprejeli tudi ukrep – otroški časovni bonus, ki staršem omogoča, da si lahko vzamejo prost dan ob uvajanju otrok v šolo ali vrtec. Poleg tega so v individualne načrte kariernega razvoja v letne razgovore vključili tudi tematiko usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja ter izdali priporočilo vodjem za sklicevanje sestankov s predvidenim začetkom in zaključkom v okviru fiksnega delovnega časa (med 8.30 in 15.00).

Zaposlenim so na voljo še dodatne ugodnosti, med drugim Lekov vrtec v Ljubljani, obdarovanja otrok, različna športna udejstvovanja zaposlenih, fitnes studio in zdravstvena ambulanta na sedežu družbe ter dodatna izobraževanja. Zaposlene spodbujajo k zdravemu načinu življenja, in sicer z vrsto dejavnosti skozi vse leto.

Zadovoljstvo zaposlenih potrjujejo rezultati mnenjskih raziskav med  zaposlenimi in njihova aktivna vloga pri oblikovanju predlogov novih ukrepov, s katerimi želijo soustvarjati družini prijazne pogoje v družbi.