Lek je ponovno prejel naziv najuglednejšega delodajalca v Sloveniji

Lek je bil izbran za najuglednejšega delodajalca 2020 po mnenju sodelujočih v merjenju ugleda delodajalcev zaposlitvenega portala MojeDelo.com. Naziv najuglednejšega delodajalca je podjetje prejelo drugo leto zapored, skupno tretjič. Ob koncu lanskega leta je Novartis v Sloveniji pridobil tudi mednarodni certifikat »Top Employer 2021« za najboljšega zaposlovalca. “Novartis v Sloveniji razvija opolnomočeno kulturo, ki podpira inovativnost, vedoželjnost ter raznolikost in vključenost,” so zapisali.
Lek je prejemnik laskavega naziva najuglednejši delodajalec, ki ga podeljuje zaposlitveni portal MojeDelo.com. V raziskavi sodelujejo strokovnjaki iz akademskega in poslovnega sveta ter študentje in kandidati na trgu dela, ki ocenjujejo ugled slovenskih delodajalcev. Letos je raziskava pritegnila 12.000 anketirancev, ki so Novartis v Sloveniji izbrali za absolutnega zmagovalca in zmagovalca v petih posameznih kategorijah. Lek je naziv prejel drugo leto zapored, skupno tretjič.

Na spletni podelitvi je priznanje prevzel Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka in predsednik Novartisa v Sloveniji, ki je med drugim dejal: “Naziv najuglednejšega delodajalca po več kot letu dni soočanja s covidom-19 nosi posebno težo, saj se zavedamo, da smo to obdobje uspešno prestali prav zaradi naših zaposlenih in kulture, ki jo že dlje časa skupaj ustvarjamo. Verjamemo, da so motivirani sodelavci pogoj za razvoj, napredek in uspeh podjetja, zato je razvijanje opolnomočene, vedoželjne ter navdihujoče kulture, ki temelji na raznolikosti in vključenosti posameznika, naša prioriteta. Veseli me, da so vrednote, ki jih živimo v podjetju, opazne tudi navzven. To nas še dodatno motivira za nenehno izboljševanje delovnega okolja za naše zaposlene in je navdih drugim slovenskim podjetjem. Prejem naziva drugo leto zapored pomeni, da smo kljub zahtevnim časom uspeli ohraniti in nadgraditi svojo vlogo odgovornega delodajalca. Prepričan sem, da bomo s sodelavkami in sodelavci tudi v prihodnje gradili opolnomočeno, vključujočo in agilno kulturo, ki nas bo še naprej postavljala v sam vrh uglednih delodajalcev in farmacevtskih podjetij.”

Novartis v Sloveniji s stalnimi naložbami vzpostavlja pogoje za nove, napredne oblike dela z aktivnimi delovnimi rešitvami, ki so v skladu z Novartisovimi prizadevanji za nenehno izboljševanje delovnega okolja. Podjetje je v preteklem letu uvedlo model Odgovorna izbira, ki zaposlenim glede na naravo njihovega dela omogoča, da se odločijo, kako, kje in kdaj bodo opravljali svoje delo. Skupaj z odpravljanjem stare hierarhične strukture in uvajanjem opolnomočene kulture njihovo delovanje temelji na sodelovanju, poslušanju in učenju, kar omogoča agilnost in inovativnost za prebojne rešitve, ki so potrebne za izstopanje na zahtevnem farmacevtskem trgu in izpolnjevanje njihovega poslanstva – skrbi za bolnike po vsem svetu.

Ob koncu lanskega leta je Novartis v Sloveniji kot prvo in edino farmacevtsko podjetje v Sloveniji pridobil ugledni mednarodni certifikat “Top Employer 2021” za najboljšega zaposlovalca tako na slovenski kot evropski in globalni ravni.