Kupnina za tovarno metanola minuli petek le plačana

“Zelo sem vesel, da sem zmagal na današnji dražbi,” je direktor kalifornijske družbe Brad G. Gunn povedal po tem, ko se je odločil za nakup lendavske tovarne metanola. Kupnina bi na račun morala biti nakazana najkasneje do 31.12.2015, a je po številnih pogajanjih in čakanju bila nakazana minuli petek, torej 10.2.2016.

Kalifornijska družba U.S. Methanol Corporation je minuli petek nakazala kupnino za tovarno metanola, ki je nekoč spadala k Nafti Petrochem, ta pa k nekdaj veliki Nafti Lendava. Kalifornijska družba je, spomnimo, za to lendavsko podjetje odštela 5,6 milijona evrov. Kupnina je bila plačana naenkrat.

Stečajni upravitelj Nafte Petrochem, Silvo Zorec, je na pristojno sodišče že podal predlog za vpis novega lastnika, kmalu pa sledi tudi poplačilo upnikov, med katere spadajo tudi nekdanji zaposleni, ki denar vsekakor najbolj pričakujejo. Zaposleni bi tako od omenjene kupnine skupno prejeli okrog dva milijona evrov, kar pomeni da bi lahko bili poplačani v celoti.

Kalifornijska družba U.S. Methanol Corporation je torej plačala kupnino za družbe Metanol, proizvodnja metanola, Rezervoarji, skladiščenje metanola in Industrijske storitve. Denar je bil nakazan na zadnji dan drugega podaljšanja roka za plačilo, saj je zadnji običajni rok bil 15. februar. Seveda pa pri tem ne gre pozabiti, da so Američani vplačali 280 tisočakov težko varščino. Kasneje je zaradi podaljšanja roka kupec vplačal še dodatnih 200 tisoč evrov.

  • josko

    ja tak je lepo americani tak na cejlom sveti vse vnicavlejo v vojne idejo sikdar zaradi surovin vij jih pa samo nostite kak gospode okoli Se je sploh kaj slovenskega v Sloveniji mater ste ljudje zacnoli hamicni biti vse poprek sinflete ali ka bi se na cesto spravili pa protesterali proti tumi sranji ka vam politiki delajo zalostno samo vse drugo znate sinfati ali pred svojim pragom nevejete pometai sramota ka je tau z vas ratalo trupla stere kak mumije hodijo okrog daj prijte k pameti