Kulturni dom: Vzdrževalna dela bodo, a za 135 tisočakov

Lendavska Občina je, kot kaže, v teh dneh le zaključila s postopkom javnega naročila in izbrala izvajalca, ki bo za 135 tisočakov (prvotno je bilo za vzdrževalna dela namenjenih 95 tisočakov) izvedel vzdrževalna dela na stavbi kulturnega doma in pripadajočega trga.
Čeprav se je odpiranje ponudb javnega naročila za vzdrževalna dela na stavbi kulturnega doma in trga zgodilo že 1. avgusta 2017, vse od takrat pa se obnova še ni pričela, kar bi lahko nakazovalo, da brez težav ni šlo, so na lendavski Občini kot kaže naposled le zaključili s postopkom javnega naročila in izbrali izvajalca, ki bo dela opravil za 135 tisočakov.

Na občinski spletni strani poročajo, da so letos sicer že vložili 65.000 evrov finančnih sredstev v obnovo tehnike in opreme dvorane, ob pomoči prerazporeditve 45.000 eur (v skladu z Odlokom o izvrševanju proračuna občine). Ob tem poročajo še, da letošnja vlaganja znašajo 205.000,00 EUR, kar je 28 % več od prvotno načrtovanega za letošnje leto.

Občina o tem kdo je izbrani ponudnik ne poroča, prav tako pa ni znano število oddanih ponudb glede na javno naročilo. Popis del naj bi bil narejen že lansko leto, letos pa naj bi ta bil dopolnjen in je dokaj obsežen. Obnovitvenih del pa naj bi bil deležen tudi trg, ki bi zajemal dela kot so: ponovno poravnavanje gramozne podlage, odstranitev stare in betoniranje nove talne plošče ter njeno hidroizolacijo in ponovno oblaganje s kamnom, … Trg, za gradnjo katerega se je porabil milijon evrov, bo (kot kaže) deležen obnove po devetih letih.