Kulinarični projekt: Okusi Lendave

Turistična zveza Lendava vabi v znamenju Slovenije, Evropske gastronomske regije v letu 2021 razvija kulinarični projekt Okusi Lendave, v sklopu katerega bodo lendavske ponudnike promovirali pod skupno blagovno znamko.
“Želimo, da se v okviru kulinarične akcije Okusi Lendave pod skupno blagovno znamko zbere lendavsko kulinariko, vina in ostale produkte (mesnine, sir, pekovsko pecivo, sladice, med,…) in se na ta način ozavešča goste, da bi na svojih počitnicah uživali lokalne jedi,” so sporočili iz Turistične zveze Lendava vabi.

Prva delavnica za člane Turistične zveze Lendava vabi in ostale ponudnike se je odvila v sredo, 17. februarja 2021 preko Zoom-a na temo Postkoronski trendi v turizmu. Delavnico je izvajala marketinška agencija April 8, ki že 15 let uspešno deluje na področju marketinga destinacij. Njihovi najbolj odmevni marketinški kampanji sta vsekakor “Nazaj v Portorož” ter “Super babi v Rogaški Slatini.” V tokratni virtualni delavnici se je 16 turističnih ponudnikov iz Lendave seznanilo z aktualnimi trendi na področju turizma v Sloveniji ter svetu. Skozi praktično delavnico so iskali inovativne rešitve privabljanja gostov na destinacijo ter ustvarjanja turističnega produkta po meri, glede na potrebe in želje gostov.

V nadaljevanju bo sledilo še nekaj delavnic za člane Turistične zveze Lendava vabi in ostale zainteresirane s poudarkom na ponudnikih lokalnih produktov ter gostinskih ponudnikih, ki jih je ”koronakriza” najbolje prizadela. Prav tako bo kmalu sledilo aktivno vključevanje ponudnikov v projekt Okusi Lendave, v sklopu katerega bodo deležni vseh marketinških vsebin, ki jih pripravljajo za njih.

“S projektom Okusi Lendave želimo biti v podporo našim članom pri ponovnem zagonu njihove dejavnosti, saj verjamemo, da nas v letu 2021 čaka uspešna turistična sezona. S projektom jim bomo zagotovili celovito promocijo pod eno blagovno znamko, do gostov pa bomo dostopali tako preko spleta, kot tudi direktno na destinaciji pri sodelujočih ponudnikih, predvsem pa na stolpu Vinarium Lendava, kjer bod naši sodelavci v direktnem stiku z gosti. V sklopu projekta imamo zastavljene tudi dolgoročne cilje in verjamemo, da jih bomo v korist naših ponudnikov tudi dosegli,” so še sporočili iz Turistične zveze Lendava vabi.