KS gorice pri Lendavi: Najverjetnejše mesto za nov vaški dom je območje nekdanje vojašnice

Po dveh letih bo krajevna skupnost gorice pri Lendavi, kot kaže, le dobila obljubljen vaški dom, ki je bil porušen za potrebe gradnje razglednega stolpa Vinarium. Najverjetnejša lokacija novega objekta je nekdanja vojašnica.
KS Gorice pri Lendavi je za gradnjo razglednega stolpa Vinarium odstopila parcelo in pristala na rušenje vaškega doma, ki so ga zgradili krajani. Z razglednim stolpom je Lendava obogatila svojo turistično ponudbo, KS Gorice pri Lendavi pa mora, kot je bilo dogovorjeno, v zameno za to prejeti nove prostore na primerni lokaciji v velikosti porušenega vaškega doma.

Kot kaže bo krajevna skupnost po dveh letih le prejela nov vaški dom, katerega najverjetnejša parcela je območje nekdanje vojašnice. Na občino so, po objavljenem javnem pozivu, prispele tri ponudbe. Vse tri naj bi neuradno, bile parcele ali stavbe v zasebni lasti, kot najprimernejša pa je bila ponudba zasebnika iz Dolenjske, ki je lastnik nekdanje vojašnice JLA in kasneje v osamosvojitveni vojni Slovenske vojske.

Pogajanja med Občino in lastnikom so v polnem teku, Občina pa je objekt dala tudi oceniti. Lastnik objekte in pripadajoče zemljišče prodaja za 65.000 evrov. Na zemljišču stojijo trije objekti v skupni velikosti nekaj več kot 357 kvadratnih metrov, objekti pa so seveda potrebni celovite prenove. Po naših neuradnih informacijah bi se vsi objekti zrušili, na lokaciji pa bi se objekt vaškega doma zgradil povsem na novo.

Kot je znano že iz preteklosti, želi krajevna skupnost dobiti enake prostore kot jih je imela prej. Neuradno načrti predvidevajo dvorano s prostorom za 80 sedežev, pisarno za potrebe krajevne skupnosti ter pripadajoča parkirišča. Zemljišče je komunalno opremljeno (elektrika, vodovod), gradnja novega vaškega doma pa bi občinski proračun olajšala za okrog 150 tisočakov.