KS Čentiba: Viktor Hranilović odstopil, za predsednika izvoljen Romeo Gal

Včerajšnji popoldan se je sestal nov svet KS Čentiba, ki ga sestavljajo štirje obstoječi člani in trije novi. Na seji, ta je vsebovala le eno vsebinsko točko, so člani med seboj izvolili novega predsednika. To je postal Romeo Gal, Viktor Hranilović pa je danes podal odstopno izjavo tudi zaradi dejstva, ker sta se z županom zapletla v sodni spor.
Svet KS Čentiba ni dolgo deloval v svoji novi sestavi. Dobrih osem dni po opravljenih volitvah se je v vaškem domu v Čentibi odvila prva seja novih in starih članov sveta KS, ki je imela zgolj eno vsebinsko točko, določitev predsednika. Na predsedniški stol je po opravljenih volitvah sedel Romeo Gal, s čimer je Viktorju Hraniloviću, dozdajšnjemu vršilcu dolžnosti predsednika avtomatično prenehala ta funkcija, v svetu KS pa bi odslej deloval kot član. Ta je danes medije s pisno izjavo obvestil, da se s krajevne skupnosti umika, v razlogih pa med drugim navaja predvsem dogodke z minulega zbora krajanov.

“Med razloge za to dejanje prištevam dogodke na zboru krajanov Čentibe, dne 25.1.2020, ki sem ga sklical kot vršilec dolžnosti predsednika KS Čentiba. Na omenjenem zboru me je župan Občine Lendava absolutno ignoriral in javno izrekel, da ne bo sedel poleg mene, ker o njemu pišem neresnice. Prav tako me je v nadaljevanju zbora večkrat provociral in mi očital, da nisem pripravil dnevnega reda,” med drugim pa v nadaljevanju omenja še, da se je na sodišču zoper njega pričel sodni postopek, katerega je, kot sam trdi, sprožil župan. “Sled vsem opisanim dejstvom smatram, da v tem mandatu sveta KS Čentiba več ne morem delovati.”

Na koncu svoje izjave se Hranilović opravičuje krajanom, “še posebej tistim, ki so verjeli vame, da lahko nekaj storim za našo skupnost.” Ta še zapiše, da bo kljub odstopu še naprej deloval v dobrobit kraja in da bo še naprej aktiven v Turističnem društvu, kateremu predseduje.