KS Čentiba ostala brez predsednika, odstopila tudi tajnica

Kot kaže, težavam na področju krajevnih skupnosti v naši občini ni videti konca. Po tem, ko so bile uspešno rešene težave najprej s krajevno skupnostjo Kot, za tem s krajevnimi skupnostmi Dolina, Genterovci II (Kamovci) in na zadnje s krajevno skupnostjo Pince, sta tokrat odstopila predsednik krajevne skupnosti Čentiba in tajnica krajevne skupnosti.
Kot kaže, se na območju naše občine obetajo nove predčasne volitve v svet krajevne skupnosti. Na udaru je tokrat Čentiba, ki je v ponedeljek ostala brez predsednika in brez tajnice. Predsednik tamkajšnje krajevne skupnosti Branko Kolenko, kateremu to sicer ni bil prvi mandat, je odstopil, odstopila pa je tudi tajnica krajevne skupnosti, Klavdija Braniša, nam je Kolenko danes sporočil preko telefona, kateri ne izključuje možnosti, da bi se morda še lahko zgodil kakšen odstop iz sveta te krajevne skupnosti.

Po naših neuradnih a zanesljivih podatkih je prišlo do spora na relaciji župan Občine Lendava – Kolenko, povod za odstop pa naj bi bilo stanje cest na območju vasi Čentiba, predvsem ena izmed izjav Kolenka v tedniku Népujság. V svetu krajevne skupnosti Čentiba so tako (zaenkrat) ostali: Viktor Hranilovič, Marija Sobočan, Tugomil Sobočan, Rudolf Tot in Monika Šimon. “Mnenja sem, da se je gospod Kolenko nekoliko prenaglil. Dokler Občina nima financ, ne moremo vlagati v infrastrukturo. Prejšnje občinsko vodstvo je proračun dobesedno izpraznilo. Tudi delo, prenova ceste (na fotografiji) še ni plačano. Sredstva sem zadržal, ker so bile storjene napake. Dokler jih izvajalec ne popravi, račun ne bo plačan. Da so napake je potrdil tudi izvedenec gradbene stroke. Žal mi je, da se je vse to dogajalo v Népújságu, torej v mediju, kar se mi ne zdi korektno,” pa je dejal župan Magyar.