Krajevna skupnost Petišovci ostala brez predsednice: “Odstopam zaradi javne diskreditacije”

“Kot svetu krajevne skupnosti (KS) Petišovci tudi javnosti sporočam, da se je z današnjim dnem končalo moje delovanje v KS Petišovci, kot predsednici krajevne skupnosti, na mesto katere ste me izvolili 28.12.2018,” je danes v naše uredništvo sporočila Nikolina Palnec. Ta med drugim pojasnjuje, da odstopa “zaradi javne diskreditacije s strani Občine Lendava.”
“Ker si vsekakor zaslužite vedeti razlog odstopa, vam ga v nadaljevanju, zaenkrat nekoliko strnjenega, tudi podajam. V preteklih dneh sem izrazila svoje lastno stališče in mnenje o zaskrbljenosti nad stanjem v Petišovcih, nakar je prišlo do javne diskreditacije in izpostavljanja mojega imena na spletni strani Občine Lendava. Sicer mi ni znano, s kakšno pravno podlago je Občina Lendava in zanjo odgovorni urednik izpostavil moje osebne podatke, torej moje ime in se od mojega mnenja ali stališča distanciral. Primarno b izpostavila, da sama nikoli nisem izražala mnenja ali stališč Občine Lendava, tako pa tudi ne vidim potrebe, da bi se morala Občina Lendava od moje izjave kakorkoli distancirati. Osebno menim, da je v danem primeru šlo za namen, da se me javno izpostavi in diskreditira. Pregledala sem objave na občinski spletni strani in prišla do zaključka, da si kot predsednica Krajevne skupnosti Petišovci ne predstavljam in ne želim sodelovati z Občino Lendava, ki je, kot ugotavljam, večkrat svojo spletno stran, kot tudi seje Občinskega sveta, uporabila za obračunavanje s posamezniki. Ker nikoli nisem bila del take miselnosti oz. potez, si nadaljnjega sodelovanja z navedenim organom več ne predstavljam in tudi ne želim,” je bila ostra Palnecova.

Kot je v nadaljevanju zapisala Palnecova“me navedeno ravnanje posameznika ali skupine ljudi nikoli ne bo odvrnilo od prizadevanja za spoštovanje naših pravic do zdravega življenjskega okolja it skupno dobro mojih sokrajanov. Za izkazano zaupanje se članom Sveta krajevne skupnosti Petišovci in slehernemu sokrajanu zahvaljujem. Vsled navedenega sem z dnem 26.11.2020 odstopila iz mesta predsednice Krajevne skupnost Petišovci,” je zaključila.

Sporu na relaciji Občina Lendava – predsednica KS Petišovci botroval članek na občinski spletni strani

Dne 24. novembra 2020 je bil na občinski spletni strani objavljen članek z naslovom “Stališče Občine Lendava glede izvajanja frackinga je nedvoumno in jasno.” V slednjem je Občina Lendava, poleg stališča Občine o hidravličnem lomljenju oz. frackingu zapisala, da se “distancira od izjav predsednice Krajevne skupnosti Petišovci.” Ta je v oddaji Slovenska kronika na RTV Slovenija dejala, da je “vsak drugi prebivalec Petišovcev rakavi bolnik.” Palnecova je že takrat dejala, da se opravičuje in da njen namen ni bil zavajanje, temveč da so njene besede bile “le en del celotnega konteksta v izjavi, ki sem jo podala.” Ta je med drugim nadaljevala: “Kot predsednica svoje skupnosti sem izrazila le zaskrbljenost in javno povedala, da prebivalci Petišovcev ne želimo tovrstnega dela (frackinga) v našem kraju” in opomnila, da je “veliko žrtvovala v takih in podobnih primerih” in da se ji ne zdi, da si je to zaslužila.