Krajevna skupnost Čentiba: Odstopil še tretji član Sveta, sledijo predčasne volitve

Svet krajevne skupnosti Čentiba je z včerajšnjim dnem ostal še brez tretjega člana. Po tem, ko sta svoji odstopni izjavi podala predsednik Branko Kolenko, takoj za njim pa še tajnica krajevne skupnosti Klavdija Braniša, je kot tretja odstopila še Monika Šimon.
Kot kaže, se na območju naše občine obetajo nove predčasne volitve v svet krajevne skupnosti. Na udaru je tokrat Čentiba, ki je zadnji septembrski dan ostala brez predsednika in brez tajnice. Predsednik tamkajšnje krajevne skupnosti Branko Kolenko, kateremu to sicer ni bil prvi mandat, je odstopil, z njim pa je odstopila  tudi tajnica krajevne skupnosti, Klavdija Braniša. Kolenko je sicer v telefonskem pogovoru takrat namignil, da bi se lahko zgodil še kakšen odstop in se tudi je. Kot tretja je včeraj odstopila še Monika Šimon, kar pomeni, da se bodo v Čentibi zagotovo vnovič odpravili na volitve.

Po naših neuradnih a zanesljivih podatkih je že septembra prišlo do spora na relaciji župan Občine Lendava – Kolenko, povod za odstop pa naj bi bilo stanje cest na območju vasi Čentiba, predvsem ena izmed izjav Kolenka v tedniku Népujság. V svetu krajevne skupnosti Čentiba so tako od sedmih članov (zaenkrat) ostali: Viktor Hranilovič, Marija Sobočan, Tugomil Sobočan in Rudolf Tot. To seveda pomeni, da je odstopila več kot tretjina članov sveta krajevne skupnosti. 110. člen, 3. odstavek Zakona o lokalnih volitvah veleva naslednje: Nadomestne volitve v svete krajevnih in vaških skupnosti se opravijo, ko preneha mandat najmanj tretjini članov sveta.