FOTO: Košarka: Zmaga Lendavčanov v dvorani osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci

V dvorani osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci so se Lendavčani pomerili proti ekipi košarkarskega kluba Tropicano iz Bistrice. Košarkarji iz Lendave so se domov vrnili z novo zmago, drugo zaporedno.
Po tem, ko so lendavski košarkarji pred tednom dni v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava v drugem krogu prvenstva dosegli zmago proti košarkarjem iz Ljutomera, so ti novo slast zmage okusili še v tretjem krogu. Tokrat so se odpravili na gostovanje v Črenšovce, kjer so v telovadnici tamkajšnje devetletke premagali še -kot sami pravijo neugodno ekipo Tropicana iz Bistrice.

“Lendavčani smo se odpravili v goste vedno neugodni Bistrici, ki jo bodo moštva iz lige težko premagovala na domačen igrišču. V prvo četrtino smo gostje vstopili sproščeno, ter domačinom dali vedeti, da se ne bomo predali kar tako. Moštvo je igralo kot eno, domači pa so nad igro Lendavčanov bili nekoliko presenečeni, saj so zadevali vsi naši igralci: Padali so meti za tri točke, igrali so domiselno in predvsem všečno košarko,” je za naš spletni portal dejal Velimir Horvatič.

Lendavski košarkarji so polčas končali z zavidljivo prednostjo enajstih točk, v začetku tretje četrtine povedli celo za petnajst točk, nato pa je koncentracija padla, kar so domači tudi izkoristili in so na krilih Balažica ter soigralcev z zavzeto, hitro ter učinkovito igro rezultat zmanjšali na 6 točk razlike ob koncu tretje četrtine.

Pritisk domačih se je nadaljeval tudi v zadnjo četrtino, saj so domačini zaostanek v četrti minuti zmanjšali le na točko zaostanka, a so Lendavčani ob zadetih dveh metih za tri točke in dobri obrambi pokazali karakter, se zbrali in v napetem zaključku zasluženo zmagali.

“Torej zaslužena zmaga KK Lindau, saj je moštvo vodilo čez celotno tekmo, pohvala pa celotnemu moštvu, kar se vidi tudi iz števila doseženih točk, ki so bile porazdeljene med vsemi igralci saj točkovno nihče ni posebej izstopal,” je še dejal Horvatič.

KK Tropicano Bistrica – KK Lindau Lendava 57:60 ( 15:23, 12:15, 13:8, 17:14)

KK Lindau: Dejan Zrna 12, Dušan Frančič 11, Robert Novak 10, Denis Rantaša 10, Blaž Tvrtko 7, Gorazd Horvatič 5, Beno Gönc 4 in Matej Čeke 1.

KK Tropicano Bistrica: Dejan Balažic 21, Grega Farkaš 14, B. Laci 9, J. Kreslin 8 in A. Gonza 4.

FOTO: Andrej Copot