Košarka: V predzadnjem krogu Beltinčani tudi tokrat premagali Lendavčane

Minulo nedeljo se je odigral predzadnji, 15. krog v Pomurski košarkarski ligi. V športni dvorani lendavske srednje šole sta se tokrat pomerili ekipi Lendave in Beltincev. Beltinčani so tudi tokrat premagali Lendavčane, pred sodelujočimi ekipami pa je pred popolnim zaključkom še polfinale in finalni zaključni turnir.

Gorazd Horvatič, KK Lindau Lendava: “Obe ekipi sta prišli na zadnjo tekmo rednega dela v nekoliko okrnjenih postavah. Tekma ni odločala o končni razvrstitvi. Začetek tekme je bil pri naših igralcih odločen in tudi strelsko uspešen, saj smo povedli za 7 točk. Prednost bi lahko še najmanj podvojili, toda žal smo v nadaljevanju zgrešili najmanj 4 čiste “zicerje” ter nekaj žog in gostom dovolili, da so nas ujeli in tudi rezultatsko prehiteli.

V drugi četrtini so gostje začeli z agresivno in hitro igro, ki jim domačini nismo bili kos, saj so iz protinapadov polnili naš koš. Ob postavljeni coni, smo v drugem delu tekme nekoliko ustavili goste, začeli zadevati in zmanjšali zaostanek na 10 pik in se nadejali uspešnega zaključka tekme.

Ob začetku zadnje četrtine je gostom uspel delni rezultat 8:0, kar je v bistvu odločilo tekmo, saj so bila prizadevanja domačih zaman. Gosti so rutinirano pripeljali tekmo do konca brez večjih težav in zasluženo zmagali.”

Strelci za Lindau: Denis Rantaša 13, Dejan Zrna 12, Tomas Hozjan 10, Sandi Horvatič 8, Dušan Frančič 6, Beno Gonc 4, Gorazd Horvatič 2.

25. marca se bodo odvijali polfinalni obračuni. V Murski Soboti, na tamkajšnji OŠ III, se bosta udarila murskosoboška in lendavska ekipa, v Beltincih pa ekipa domačih in ekipa ljutomerskega PŠK-ja. V Pomurski košarkarski ligi je to sezono sodelovalo pet ekip, Lendavčani pa so se ustalili na predzadnjem, torej četrtem mestu. Trenutno vodilna ekipa je ekipa iz Murske Sobote, za njo Beltinčani, v nadaljevanju Ljutomerčani predzadnji kot že omenjeno Lendavčani in peti Bistričani.