Košarka: Poraz Lendavčanov v Beltincih

Minuli sobotni večer je bil v športni dvorani OŠ Beltinci rezerviran za košarko. Svoje moči sta merila beltinska in lendavska ekipa, slast zmage pa je naposled okusila domača ekipa, saj je goste ugnala s 76:59.
Domačini so po petkovi pomembni zmagi na tekmi PARKL lige v Staršah proti ekipi Čiro Starše ter proslavljanju, ki se je končalo pozno ponoči, počasi prihajali na tekmo in se jih je do začetka zbralo 7. Pri gostih je bila situacija slabša, saj jih je prišlo v Beltince le 5, vseeno pa niso prišli na tekmo že vnaprej z belo zastavo. Oboji so namreč vedeli, da se bo že kmalu pričela težka borba za čim več zadetih košev.

Začetek tekme je bil primeren stanju obeh ekip, počasen tempo, slabe obrambe ter številne napake so bile značilnosti, ki so delale tekmo precej negledljivo. Domači so sprva povedli z rezultatom 5:0, potem so svoj prvi koš dosegli tudi gostje. Sledila je igra z veliko doseženimi koši, so pa gostje iz Lendave ob koncu ujeli in prehiteli Beltinčane ter zaključili četrtino z +4 (18:22).

V drugi četrtini se je nadaljevala podobna zgodba, s tem, da je gostom nekoliko pošla sapa, domačini pa so z boljšo obrambo in nekaj protinapadi znova prišli v vodstvo. V drugem polčasu so domačini še izboljšali igro v obrambi in gostom niso pustili doseči koša prvih 5 minut v tretji četrtini. Razlika je narasla na 20 točk, so jo pa potem Lendavčani uspeli znižati z nekaj uspešnimi meti za 3 točke.

Zadnja četrtina je izgledala, kot da bi oboji samo čakali konec tekme; gostom so pošle moči za lovljenje rezultata in morebitno zmago, saj niso imeli menjave, domači pa tudi niso imeli ambicij, da bi dosegli boljši rezultat. Tekma se je tako končala z rezultatom 76:59.

KK Beltinci 76:59 KK Lindau Lendava (18:22, 22:12, 21:15, 15:10)
Ratnik 17, Lebar 15, Bojnec 13; Horvatič G. 17, Rantaša 16, Horvatič S. 14