Košarka: Lendavčani v gosteh prvi krog pričeli s porazom

Včerajšnjo nedeljo se je začela Pomurska košarkarska liga. Lendavčani so se tokrat odpravili na gostovanje v Ljutomer, kjer pa so doživeli hladen tuš, saj so jih domači porazili.
V Pomurski košarkarski ligi, katero tudi letošnjo sezono sponzorsko podpira Radenska, skupno nastopa šest ekip. Poslovili so se lanski prvaki, KD NONA Sobota, a je v prestolnici Prekmurja nastala nova ekipa – ŠD Murska Sobota. Ostale ekipe ostajajo iste, kot v lanski sezoni. Glavni favorit za končno zmago bi vsaj na papirju naj bila ekipa KK Beltinci, toda že v prejšnjih sezonah smo videli, da je v PKL vse mogoče. V ligi ostajata tudi dve ekipi iz Ljutomera: pomlajeni KK Ljutomer in sedaj že izkušeni KD Ljutomer, ki so lani osvojili tretje mesto. Ekipa ŠD Tropicano Bistrica po lanskem spodrsljaju v zaključku rednega dela, kjer so za las zgrešili polfinale, letos prav tako lahko cilja na medaljo. Še vedno pa je za vsakogar nevarna izkušena ekipa KK Lindau Lendava. Ekipe bodo v boju za naslov prvaka Pomurja torej zelo konkurenčne druga drugi.

Poraz v Ljutomeru

Moštvo KK Lindau je tekmo pričelo s sedmimi igralci brez prvega organizatorja igre, ter z le enim visokim igralcem pod košem sproščeno ter učinkovito. Domači so se nekaj časa iskali, igra pa jim nikakor ni stekla, kar so gostje znali izkoristiti in končati četrtino s prednostjo 5 točk.

Tudi v začetku druge četrtine so gostje igrali še dobro, a so domači postajali vedno boljši in agresivnejši, gosti pa so počasi popuščali in niso uspeli zadržati začetnega tempa. V igri igralcev iz Lendave so se napake kar kopičile, te pa so doprinesle k dejstvu, da so domačini končali polčas s prednostjo 9 točk.

V tretji četrtini se je nadaljevala podobna igra. Zaradi premajhnega števila igralcev je prevladala utrujenost, napake v igri so şe vrstile ena za drugo, s tem pa so posledično domači še povečali prednost in zadnjo četrtino z nekoliko bolj umirjeno igro končali s prednostjo 25 točk.

“Čestitke domači ekipi ter ugotovitev, da je končni rezultat bistveno previsok glede na pokazano, saj menim, da gostje v prikazani igri niso bili v podrejenem položaju vse do takrat, ko jim je začelo zmanjkovati sape in bi se v primeru kompletnega moštva domačini morali krepko potrudit za zmago,” je zaključil Velimir Horvatič.