Košarka: Lendavčani premagali še Sobočane

V športni dvorani ekonomske šole Murska Sobota so se Lendavčani pomerili proti ekipi košarkarskega kluba iz Murske Sobote. Košarkarji iz Lendave so se domov vrnili z novo zmago in sicer z že tretjo zaporedno.
Po tem, ko so lendavski košarkarji pred dvema tednoma v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava v drugem krogu prvenstva dosegli zmago proti košarkarjem iz Ljutomera in pred dobrim tednom dni novo slast zmage okusili še v tretjem krogu proti ekipi Tropicana iz Bistrice v Črenšovcih, so tokrat v športni dvorani murskosoboške Srednje ekonomske šole premagali Sobočane.

“Ekipa domačinov se je tekme udeležila s polno postavo v pričakovanju, da bodo težko tekmo z osmerico Lendavčanov uspešno zaključili. Pričetek tekme je bil za domače presenetljivo dober, saj so Lendavčani poizkusili igro mnogo mlajših nasprotnikov ustaviti s consko obrambo, ki pa je domačinom prinašala uspeh, saj so zadevali z razdalj in povzročali težave tudi s prodori po sredini.

Po devetih točkah prednosti domačih, so Lendavčani spremenili obrambo in Sobočane povsem ustavili z agresivno in trdo obrambo, posledično pa tudi z več zadetimi koši v napadu.

Po enakovredni igri v tretji in zadnji četrtni, so gostje na krilih razigranega Balaža Tvrtka, in “infarktni” končnici uspešno zaključili tekmo in zasluženo zmagali. Odločilne minute so se odvijale ob koncu tekme, ko so se v zadnjih nekaj minutah ekipe menjavale pri izvajanju prostih metov zaradi osebnih napak in tehnične napake domačega igralca, mirnejšo roko pa so ob samem koncu imeli prav Lendavčani, ki so predvsem z borbenostjo in izkušnjami tekmo uspešno pripeljali do zasluženega konca,” je zapisal Velimir Horvatič.