Košarka: Lendavčani premagali Ljutomerčane

V 13. krogu Pomurske košarkarske lige, sta se na parketu športne dvorane DSŠ Lendava pomerili ljutomerska in lendavska ekipa. Po tem, o je minuli krog lendavska ekipa premagala Sobočane, so tokrat premagali Ljutomerčane. Srečanje sicer za domače ni odločalo o ničemer.

Velimir Horvatič: “Tekma, ki za nas domačine ni odločala o ničemer, je bila polna naboja in tekmovalnega duha. Začetek srečanja je bil za domačine zelo uspešen, saj smo povedli  z 19:4 in  si s tem pridobili nekoliko več samozaupanja za nadaljevanje tekme. Četrtino smo končali z 10 točkami prednosti, odločeni, da z borbeno in preudarno igro ne zapravimo doseženega točkovnega naskoka. Gostje so drugo četrtino začeli mnogo bolj agresivno, nam zbranost ni popustila in tudi mi smo zadeli nekaj metov za tri točke ter do polčasa obdržali prednost 9 točk.

Vedeli smo, da bo drugi del tekme še težji, toda s sproščeno igro, dobrim zadevanjem iz vseh položajev in agresivno consko obrambo so uspešno ustavili nalete Ljutomerčanov. 15 točk prednosti v zadnji četrtini je bila prednost, ki smo jo uspeli s preudarno igro kljub nekaj nerazumljivim osnovnim napakam zadržati in zasluženo zmagati.

Za zmago je bi najzaslužnejši igralec Stanko Tuksar, ki je vodil večino napadov moštva, zadeval, ko je bilo najpotrebneje, ob sebi pa je imel tudi razigrane soigralce, ki so ga s koši dopolnjevali.”