Košarka: Lendavčani premagali Bistričane

Minulo nedeljo sta v Športni dvorani DSŠ Lendava svoje moči v 9. krogu Pomurske košarkarske lige merili ekipi KK Lindau in gosti iz Bistrice. Tokrat so slast zmage okusili Lendavčani in goste premagali z 52 – 43.

Obe moštvi sta tekmo pričeli oslabljeni zaradi odsotnosti nekaterih pomembnejših igralcev v ekipah. Ker so domačini bili na tekmi le s šestimi igralci, so tekmo pričeli s consko obrambo, ki je bila uspešnejša kot igra v napadu, saj so domači do konca prve četrtine uspeli zadeti le za 14 točk, pomembnejše razlike si pa nismo mogli ustvariti. Podobna borba se je nadaljevala tudi v drugi četrtini, v kateri so lendavčani zgrešili nekaj povsem neoviranih metov na koš in pustili gostom, da so do polčasa izenačili rezultat in v drugi polčas krenili z namero, da presenetijo.

Drugi polčas je domača obramba delovala nekoliko bolje, pa tudi v napadu so odigrali dobro predvsem po zaslugi razpoloženega Tuksarja, ki je organiziral napade, uspešno podajal in zadeval iz razdalje. 7 košev prednosti so gostje v zadnji četrtini  poskušali nadoknaditi, toda Lendavčani so s preudarno igro rezultat kontrolirali do konca tekme in jo uspešno privedli do konca.

KK Lindau – ŠD Tropicano Bistrica 52 : 43

( 14:12, 12:14,16:9, 10:8)

Igrali tudi veterani

Minuli vikend pa ni bil zgolj v znamenju Vincekovih pohodov, temveč tudi Vincekovega turnirja, ki so se ga udeležili Veterani KK Lindau (50+). Lendavčani so zaigrali v veteranski skupini A, turnir pa se je odvijal v več športnih dvoranah v sosednjem Međimurju. V prvem srečanju so Lendavčani premagali Zagrebčane z 57-32, kasneje pa so se pomerili proti KK Morh, ki je bil boljši z rezultatom 47-68.