Košarka: 18. mednarodni turnir v Lendavi

V športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi se je že osemnajstič zapored odvil mednarodni turnir v košarki. Udeležile so se ga tri košarkarske ekipe in sicer košarkarji iz Murskega Središća (Hrvaška), Zalaegerszega (Madžarska) in Lendave.
Tri košarkarske ekipe so se udarile v treh tekmah, v četrti tekmi pa so se udarili veterani proti mlajšim nasprotnikom. Prvo srečanje so Lendavčani odigrali proti kolegom iz Murskega Središća in bili boljši za dva meta (53:49). Prvi set so tesno dobili gosti (22:24), drugi set pa prepričljivo Lendavčani (31:25). Domačini so se zbrali v popolni postavi in se zavzeto ter organizirano zoperstavili močni postavi gostov. S kroženjem, menjavami ter z zavzeto in agresivno igro, ki so jo ti pogrešali že dlje, so v drugem polčasu počasi vendar vztrajno strli odpor gostov in zasluženo zmagali.

“Za zmago so bili zaslužni vsi igralci, saj je zmagala kolektivna igra, na trenutke pa je ta bila tudi zelo  domiselna in všečna. S takšno igro in zavzetostjo vseh, bi bila lahko uvrstitev v Pomurski ligi neprimerno boljša od prejšnjega leta,” je dejal Velimir Horvatič. Za domače so zadeli Robert Novak 13, Lucian Sobočan 11, Dejan Zrna 9, Rantaša Denis 5, Saša Kuk 5, Damjan Hozjan 4, Tomas Hozjan 2, Sandi Horvatič 2 in Otto Močnik 2.

V drugem srečanju so se Lendavčani pomerili proti Madžarom. Domači so bili boljši tudi od fantov iz Zalaegerszega (58:36), boljši pa so namreč bili tako v prvem (31:18), kakor tudi v drugem setu (27:18). “Igra Lendavčanov je bila podobna, kot v prvem srečanju, tako, da je zmagalo boljše moštvo,” je bil kratek Horvatič. Za domače so zadetke prispevali Tomas Hozjan 13, Robi Novak 11, Denis Rantaša 9, Lucian Sobočan 6, Saša Kuk 4, Gorazd Horvatič 3, Matej Čeke 2 in Sandi Horvatič 2.

Tretje srečanje je bilo rezervirano za Hrvate in Madžare. Središćani so prepričljivo (68:42) premagali košarkarje iz Zalaegerszega, po besedah Horvatiča pa so na srečanju dominirani naši južni sosedje. Ti so sicer zelo borbenega nasprotnika premagali brez večjih težav, dobili pa so tudi oba seta (32:19, 36:23).

Zanimivo je bilo tudi srečanje med veterani in mlajšimi fanti. Razdelili so se v ekipi “50+” in “50-“, pričakovano pa je boljša bila ekipa “50-“. “Tekma veteranov je bila namenjena vsem starejšim ljubiteljem tega športa, ki še vedno vztrajajo s svojo aktivnostjo in dajejo vzgled mlajšim igralcem,” je dejal Horvatič

Ekipa 50 -: Miran Zver, Dejan Zrna, Blaž Tvrtko, Matej Čeke, Gorazd Horvatič
Ekipa 50 +: Jožef Horvat, Robert Ščap, Zoran Klemenčič, Robert Lenarčič, Boris Gyorkoš, Vlado Bratkovič, Iztok Feher