Koronavirus vpliva tudi na ribolov

Koronavirus je, kot kaže, udaril tudi po ribolovu. Izvajanje športnega ribolova je močno omejeno ali celo onemogočeno, ribiška družina Lendava pa vse svoje člane poziva, da tudi pri ribolovu ravnajo samozaščitno. Po tem, ko pravilo druženja šestih ljudi več ne velja, pa so ribiči svoje palice in opremo primorani pospraviti.
“Zaradi novih vladnih ukrepov za zajezitev virusa covid-19, smo primorani zaradi varnosti vseh ribičev in zaradi zaprtja vseh ne nujnih ustanov in prodajnih mest, do nadaljnjega prekiniti izvajanje ribolova na revirjih Bukovniško jezero, gramoznica Speedway in bazen pri ribiškem domu(ribolov postrvi). Za ostale revirje pa je dovolilnice še možno kupiti,” so sporočili iz Ribiške družine Lendava.

“Še vedno velja zaradi ukrepov vlade omejitev gibanja med drugim občinami, prav tako je zaradi prepovedi gibanja v nočnem času prepoved nočnega ribolova. Prosimo spoštuje navedene omejitve in določila ter priporočila, da bomo lahko čim prej spet zaživeli v normalnem svetu kot ga poznamo od prej,” so še sporočili. Med drugim odpade tudi skupinski ribolov, saj organiziranje v skupine najmanj naslednjih 14 dni več ni dovoljeno.

Virus Covid 19 je prizadel celoten svet in tudi športne ribiče. Čeprav bi si ti vsekakor želeli iti v ribolov, se tudi drugi evropski ribiči srečujejo s podobnimi omejitvami in priporočili kot se srečujejo slovenski ribiči. Vse zveze apelirajo na ribiče na previdnost in odgovorno ravnanje do skupnosti in sebe samih.