Koronavirus: V Ljutomeru 4 nove okužbe, v Lendavi ena

Število okuženih s korona virusom se dviguje bistveno počasneje kot smo tega bili vajeni v preteklih tednih. V ponedeljek, 4. maja do polnoči, je v Sloveniji bilo na okužbo s koronavirusom testiranih 1.338 ljudi. Kar se Pomurja tiče, so štirje bili okuženi v Ljutomeru in ena oseba v Lendavi.
V ponedeljek so opravili 1.338 testov na novi koronavirus in odkrili šest novih okužb. Štirje okuženi so iz ljutomerskega Doma starejših občanov, peta oseba prihaja iz Lendave in ena oseba iz Rogatca. Nekaj oseb iz Lendave je, neuradno, včeraj bilo poslanih na testiranje v Mursko Soboto. Kot kažejo podatki NIJZ, je v Lendavi od 12. marca, ko je bila potrjena prva okužba, do danes, bilo pozitivnih 12 občanov. Omenjena okužena oseba je torej 13. V bolnišnici je zaradi te bolezni trenutno 56 ljudi, 17 jih potrebuje intenzivno nego. Trije bolniki so v ponedeljek bolnišnico zapustili. Do zdaj je v Sloveniji zaradi covida-19 umrlo 98 ljudi. Bolnišnično zdravljenje je uspešno končalo 244 bolnikov. Do zdaj so opravili 57.474 testiranj. Med 1445 pozitivnimi je 637 moških in 808 žensk.

Uradno v Sloveniji zadnja dva dni niso zaznali novih primerov okužbe s koronavirusom, a v tem času ni bilo testiranja v enem zadnjih žarišč, to je v ljutomerskem Domu starejših občanov. Po dvodnevnem premoru pa so v ljutomerskem domu vzeli 57 brisov in pri tem okužbo ugotovili pri štirih stanovalcih. V tem času je ozdravel en oskrbovanec, poroča TV Slovenija. V občini Ljutomer sta v minulih dneh bili zabeleženi tudi dve novi smrti, tako da je sedaj skupno število umrlih 15. Znova se je nekoliko znižalo število hospitaliziranih in je s 56 najnižje odkar beležijo podatke. Prav tako je vedno manj bolnikov na intenzivni negi.