Koronavirus: Murskosoboški župan Pomurske lekarne in Vlado Republike Slovenije pozval, da zniža cene zdravil

Murskosoboški župan Aleksander Jevšek je danes pozval javni zavod Pomurske lekarne in Vlado Republike Slovenije, da zniža cene zdravil. “Covid 19 je povzročil izredne razmere na svetovni ravni. Zdravstveni bo sledila gospodarska in eksistenčna kriza. Vlada Republike Slovenije dela vse kar je v njeni moči. Podobno tudi slovenske občine. Da rešimo človeška življenja. Da premagamo Covid 19.”
“Zdravstveni delavci in pripadniki civilne zaščite vlagajo izjemne napore da bi uspeli omejiti in preprečiti širjenje virusa. Ampak za uspeh potrebujemo tudi zdravila. Pod dostopnimi pogoji. Tudi za tiste, ki so zaradi epidemije že v eksistenčni krizi. Zato stopimo skupaj, da skupaj zmagamo. Pozivam vas, da znižate cene zdravil, ki lajšajo simptome in bolečine. Da znižate trgovske marže za tiste skupine zdravil, ki jih ljudje za lajšanje posledic obolenja nujno potrebujejo in po katerih se je v času epidemije povečalo povpraševanje.

Vlado Republike Slovenije pozivam, da po vzoru določitve najvišjih cen zaščitne opreme, ravna podobno tudi pri določitvi najvišjih cen za zdravila, ki lajšajo simptome in bolečine okužbe z virusom Covid 19.

Človeško življenje nima cene! Pozivam vas, da z znižanjem cen zdravil stopite nasproti občankam in občanom!”