Korak v pravo smer: Spletni medij Lendavainfo je bil 4. decembra 2019 samodejno vključen v storitev Google News!

S 4. decembrom je spletni portal Lendavainfo.com del družbe svetovnih in drugih lokalnih medijev v spletni storitvi Google News. Storitev je sicer na voljo že od leta 2002, ta pa se sproti posodablja. Google News je storitev, na voljo tudi v obliki aplikacije za pametne telefone, ki samodejno zbira novice z več tisoč novičarskih spletišč. Storitev Google News je tako 4. decembra pričel samodejno zajemati novice iz spletnega portala Lendavainfo.com.
Google News je aplikacija za zbiranje novic, ki jo je razvil Google. Uporabnikom pomaga biti na tekočem z novicami, ki so pomembne njim in svetu, ter jim omogoča, da se poglobijo v aktualne dogodke, pa tudi odkrijejo raznoliko vsebino vrste različnih založnikov. Predstavlja neprekinjen in predvsem prilagodljiv pretok člankov, ki jih organizirajo tisoči založnikov in revij. Google News je na voljo kot aplikacija za Android, iOS in splet. Google News uporablja računalniški algoritem za samodejno brskanje po spletnih mestih z več tisoč novičarskih spletišč, med katerimi je od 4. decembra 2019 tudi Lendavainfo.com.

Google News si prizadeva, da si uporabniki olajšajo iskanje novic, ki so neodvisne in izvirne. Spletna mesta, sprejeta v Google News, morajo biti pomemben vir sveže, izvirne vsebine. To je en izmed pogojev, da je določen novičarski spletni portal sploh kandidat za vključitev v omenjeni Googlov spletni servis. Na splošno je cilj spletnega servisa Google News promocija izvirnega novinarstva in izpostavljanje uporabnikov različnim perspektivam. Uvrstitev v Google News se algoritmično določi na podlagi številnih dejavnikov, vključno s svežino vsebine, raznolikostjo vsebine, bogate besedilne vsebine, izvirnostjo vsebine ter dobre uporabniške nastavitve za teme ali založnike.

Na območju Občine Lendava je Lendavainfo.com edini medij vključen v storitev Google News, na območju Pomurja pa sta v storitev vključena še dva medija, torej odslej skupno trije.